Philippe Quesne & CAMPO

Next Day

Parijs, Frankrijk/Gent, België

Nederlandse première

foto © Martin Argylogro

Next Day

Parijs, Frankrijk/Gent, België

Nederlandse première

foto © Martin Argylogro

Next Day

Parijs, Frankrijk/Gent, België

Nederlandse première

foto © Martin Argylogro

Philippe Quesne & CAMPO | Next Day

Trainingsschool voor superhelden

Dertien kleine individuen leven met elkaar in een vreemde en mysterieuze wereld. Zijn ze verlaten? Zijn ze hun huis kwijt? En wat doen ze de hele dag? Ze musiceren veel, maar intussen worden ze ook klaargestoomd tot superhelden. Ze oefenen met het bevechten van monsters, verdedigen zich tegen ‘aliens’, leren hoe je als een ware superheld een vliegtuig moet optillen en ze krijgen les in hoe je alles weer moet opbouwen na een catastrofe. De druk om de wereld te redden rust op hun – nu nog onbezorgde – schouders. 

Hoe kijkt een volwassene naar een kind op het toneel? Dat is de spannende vraag waarmee het Vlaamse theaterhuis CAMPO al een aantal jaar verschillende toonaangevende theatermakers opzadelt. Makers die normaal niet met kinderen werken. Dat leverde een serie spannende voorstellingen op, waaronder het prachtige Before Your Very Eyes van Gob Squad waarmee Noorderzon in 2011 het festival opende. Deze keer is het de beurt aan theatermaker Philippe Quesne. Als een wetenschapper door een microscoop bekijkt hij de microcosmos die de leefwereld van een groep 8 tot 11-jarigen is. Hij transformeert de alledaagse kinderwerkelijkheid tot een totaal nieuw, vervreemdend en spannend universum.

Let op! bij deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van rookmachines

 

De Franse regisseur Quesne roept samen met de kinderen een kleine, geïsoleerde gemeenschap op. Daar bloeien met de schraalste middelen de wonderlijkste, maar ook kwetsbaarste ideeën op. 

- Pieter T'Jonck, De Morgen


 


 

Credits

Regie | Philippe Quesne
Spel | Marthe Bollaert, Tijl De Bleecker, Mona De Broe, Sven Delbaer, Fons Dhaenens, Lisa Gythiel, Lars Nevejans, Flo Pauwels, Sien Tillmans, Camiel Vanden Eynde, Lizzi Van de Vyver, Ona-Lisa Van Haver, Jaco Win Mei Van Robays
Met artistieke medewerking van | Pol Heyvaert
Productie | CAMPO 
Coproductie | Theater Der Welt 2014 (Mannheim), Festival d'Automne (Parijs), Théâtre Nanterre-Amandiers, LIFT (London), La Bâtie (Genève)

Met ondersteuning van | Noorderzon Performing Arts Festival (Groningen) en HAU Hebbel Am Ufer (Berlijn)

Toon alle credits