Christophe Meierhans

You take the words right out of my mouth

Brussel, België

Nederlandse première

Christophe Meierhans | You take the words right out of my mouth

Openhartige, geestige en pijnlijke portretten door Westerse ogen

Niet iedereen kijkt zoals jij naar de wereld. Je blik wordt gekleurd door de cultuur waarin je bent groot gebracht. En meestal word je je daar pas echt bewust van als je in het buitenland bent. De Zwitserse kunstenaar Christophe Meierhans probeert in de video-installatie You take the words right out of my mouth die cultureel bepaalde blik bloot te leggen. Hij vroeg expats die elkaar nog niet kenden om als relatieve buitenstaanders het straatleven in de oude stad van Jeruzalem te becommentariëren. Op vier schermen worden die straatscènes getoond met het gesprek van de expats als soundtrack. Het resultaat zijn openhartige, geestige, maar ook pijnlijk Westers gekleurde portretten van een gewone straat en van de expats en hun (voor)oordelen. 
 

““Basisdemocratie krijgt hier een concreet gezicht, op simpele slides. (…) Deze voorstelling maakt waar wat in theater soms slechts een verkoopspraatje is: kunstenaars denken het alternatief. Onze democratie heeft wel degelijk een keuze!” 

- Wouter Hillaert, De Standaard (Over Some use for broken clay pots)


 

Credits

Concept, regie, camera en montage | Christophe Meierhans
Coproductie | Kunst/Werk (Antwerpen), W139 (Amsterdam) en Komm'n'act (Marseille)
Met ondersteuning van | nadine vzw, kunstenwerkplaats dePianofabriek, Commissie van de Vlaamse gemeenschap van Brussel (VGC)
Met dank aan | Julien Vaissier, Nerea Craviotto, Anna Rispoli, Tim Voss en Khaled Khouri

Toon alle credits