Dr. Kristin McGee

Imagining Jazz Pasts at the Borders of European Festival Culture

Chicago, Verenigde Staten

Dr. Kristin McGee | Imagining Jazz Pasts at the Borders of European Festival Culture

Deze presentatie vertelt over de huidige fascinatie voor muziekculturen uit het verleden, een verschijnsel waarvoor muziekjournalist Simon Reynolds de term ‘Retromania’ verzon. Door vergelijking van het oorsprong van het Europese muziekfestivalcultuur met de hedendaagse zwaar geprofessionaliseerde festivalnetwerken, zal blijken hoe populaire jazzartiesten zoals Caro Emerald behendig beelden uit een verzonnen jazzverleden in hun presentatie verwerken, om het Europese publiek te behagen en te vermaken.

Dit college maakt onderdeel uit van de NoorderZomerSchool, klik hier voor meer informatie en andere colleges.

Deze lezing wordt ingeleid door Dorien Meijer. Zij studeerde communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte onder andere als communicatiemedewerker bij het Ministerie van Financiën en bij PostNL. Op dit moment is ze werkzaam als Lean Consultant bij de Rabobank.

 

Credits

Lezingen in samenwerking met Studium Generale Groningen, Onderzoekscentrum Arts in Society, afdeling Kunsten, Cultuur en Media van de Rijksuniversiteit Groningen en de Kinderuniversiteit van de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Toon alle credits