Drs. Lucia van Heteren

Theater en leiderschap

Amsterdam, Nederland

Drs. Lucia van Heteren | Theater en leiderschap

Leiderschap wordt in theater van vandaag teruggevonden als thema, als onderwerp van drama maar ook als organisatorisch model. Een toneelschrijver als Shakespeare beschrijft de morele en ethische dilemma’s die koningen in zijn eeuw hadden; een regisseur als Ivo van Hove toont in ensceneringen een visie op wat die menselijke worstelingen ook vandaag nog betekenen. En tegelijkertijd laat een heersende generatie Nederlandse artistiek leiders, waartoe Ivo van Hove behoort, zien tot welke resultaten het sinds Actie Tomaat van de Jaren zestig zo democratisch geworden Nederlands theaterbestel kan leiden.

Dit college maakt onderdeel uit van de NoorderZomerSchool, klik hier voor meer informatie en andere colleges.

Deze lezing wordt ingeleid door Dorien Meijer. Zij studeerde communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte onder andere als communicatiemedewerker bij het Ministerie van Financiën en bij PostNL. Op dit moment is ze werkzaam als Lean Consultant bij de Rabobank.

 

Credits

Lezingen in samenwerking met Studium Generale Groningen, Onderzoekscentrum Arts in Society, afdeling Kunsten, Cultuur en Media van de Rijksuniversiteit Groningen en de Kinderuniversiteit van de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Toon alle credits