GECANCELLED | Lorenzo Quintanilla | Dan Geesin | Harma Heikens | Dieke Venema | Philippe Wolthuis

SIGN | Beeldentuin in het Noorderplantsoen

Groningen, Nederland

(c) Philippe Wolthuis

SIGN | Beeldentuin in het Noorderplantsoen

Groningen, Nederland

(c) Harma Heikens

SIGN | Beeldentuin in het Noorderplantsoen

Groningen, Nederland

(c) Lorenzo Quintanilla

SIGN | Beeldentuin in het Noorderplantsoen

Groningen, Nederland

(c) Dieke Venema

SIGN | Beeldentuin in het Noorderplantsoen

Groningen, Nederland

(c) Dan Geesin

SIGN | Beeldentuin in het Noorderplantsoen

Dit programma-onderdeel is gecancelled. Lees hier meer informatie.

Tijdens Noorderzon brengt kunstinitiatief SIGN vijf kunstenaars naar het festival voor sculpturale interventies op verschillende locaties in het park. Oftewel, het kan zo maar zijn dat er ineens bijzondere creaties opdoemen tijdens de elf dagen festival, die je eerder nog niet had gezien! Kijk dus goed om je heen en lees hier alvast over de vijf getalenteerde kunstenaars.

Dan Geesin

Dan Geesin observeert het dagelijkse om zijn verhalen te vormen; de tragische en komische manier waarop mensen communiceren. Zijn verhalen verbeeldt in film, muziek en ruimtelijk werk, hebben meestal een melancholische ondertoon, gaan over het contrast tussen de stad en het platteland, het verschil tussen verveling en ontspanning, onschuld en schuld, en altijd met een knipoog naar het proces en de context van het maken.

Lorenzo Quintanilla

Lorenzo Quintanilla navigeert zich tussen concept, ambacht en uitvinding. Hij  baant zich een weg door verschillende materialen en technieken, waarbij de onderneming en het experiment minstens zo belangrijk zijn als het eindpunt. Door fysiek te werken aan een idee ontstaan dingen die je bedenksels overstijgen. Een fascinatie voor verwoeste standbeelden door zowel natuur als mensheid zijn  een punt van vertrek.  De vervorming van de iconische beelden door de eeuwen heen schetst een kritische parodie op het concept van eindtijden (“Interim phase David 02”)

Philippe Wolthuis

Philippe Wolthuis werkt vanuit zijn fascinatie voor architectonische constructies en de relatie met de omgeving. Zijn zoektocht naar de essentie van de vorm en naar de betekenis van het maken zelf, is het beginsel van zijn fundamentele kunst.

Harma Heikens

Harma Heikens werkt binnen de beeldende conventies van de populaire cultuur en maakt gebruik van verleidingstechnieken uit de reclame. Zij verbindt  persoonlijke obsessies met actuele maatschappelijke en politieke thema’s. Zo ontstaat een surreële, duistere wereld vol verborgen motieven, bevolkt door hybride mens- en dierfiguren.

Dieke Venema

Dieke Venema is gefascineerd door de vorm  en het materiaal van gebruiksvoorwerpen. Alledaagse voorwerpen vergroot zij en voegt ze samen tot assemblages die soms humoristische dan wel vervreemdend ogen. In het materiaal smeedt zij het geheel tot een eenheid. De huid van haar sculpturen wekt de indruk net bewerkt te zijn.