VERA op Noorderzon

Muziekcontainer

Groningen, Nederland

(c) Mischa Veenema

Muziekcontainer

Groningen, Nederland

Artwork (c) Jan Hamstra

VERA op Noorderzon | Muziekcontainer

VERA serveert

Undergroundtempel VERA presenteert voor het vierde jaar op rij een reeks van intieme concerten aan de Leliesingel. Op deze avonden spelen bands speciaal voor Noorderzon een set van twintig minuten waarmee je een kijkje in de underground-keuken krijgt. Ga je voor raggende garage, hippe surf of toch iets elektronisch? Grijp je kans en geniet van deze artiesten voordat ze beroemd worden en voor volle zalen spelen! 

 

 

 

 

Muziekprogramma vanaf 19.30 uur

DI 25 AUG


►19:30 & 20:10 Idiott Smith
Met een basis van beats maakt Roy Veenstra oftewel Idiott Smith fijne (anti) popsongs en zingt daaroverheen zijn dromerige vocalen. Deze Elliott Smith fan is actief binnen de groep (geluids-) kunstenaars rondom de Gym. 

►21:00 & 21:40 Lezboys
Groningse trio’s komen en gaan, Lezboys zal altijd bestaan. Deze Groningers spelen rammelige indierock liedjes die over dingen gaan zoals iets te laat in de kroeg blijven voor je leeftijd en vakanties naar Schotland. 

►22:30 & 23:20 Karawane
Nieuwe indierock band van LPG’s Anne Caesar van Wieren. Beinvloed door Sonic Youth, Beck en Sufjan Stevens heeft Anne nummers geschreven en een band gezocht. Vandaag speciaal voor Noorderzon in een minimale setting met alleen Anne en gitarist. 

WO 26 AUG

►19:30 & 20:10 BLUE CRIME
Maanrock uit planeet Amsterdam. Dit nieuwe viertal haalt de mosterd uit PJ Harvey’s werk, met subtiel gitaarwerk en dromerige vrouwelijke zang. Hun nieuwe EP is nog maar net uit en dat belooft een heel leuke show!

►21:00 & 21:40 Eerie Wanda
Liedjesschrijfster en gitariste/zangeres Marina Tadic maakt met haar band Eerie Wanda psychedelische garagepop liedjes van uitzonderlijke kwaliteit. Deze Amsterdam/Nijmeegse band is niet voor niets afgelopen jaar met de Amerikaanse band Allah-Las op tour 
geweest.

►22:30 & 23:20 North To The Night
Deze post-rockers hebben met elkaar ervaring voor 10 bands en zijn begonnen als éénjaars project, maar de Explosions in the Sky achtige post-rock pakt zo goed dat ze alweer met nieuw materiaal op de planken komen.

DO 27 AUG

►19:30 & 20:10 Triple Mud Sundae
Een door de wol geverfde band dat met de gruizigheid van een gemiddelde modderijsje een Velvet Underground achtige band zijn begonnen. Lekker is misschien niet het goede woord, maar goed is het wel. 

►21:00 & 21:40 Pure Muna
Zwaarmoedige indierock van Nederlandse bodem. De band met de eerste drummer van Jacco Gardner klinkt als een waltzende Interpol. Donker en deinend rocken ze in het straatje van The Walkmen en The National.

►22:30 & 23:20 Willie Darktrousers & de Splinters
De Nederlandstalige troubadour uit Donkerbroek is op een rammelende fiets gestapt en heeft een nieuwe band gevonden. Met het schuim op de bek komen wij naar de Noorderzoncontainer!

VR 28 AUG

►19:30 & 20:10 De Kat
Groningens one and only psychedelic blues band komt naar de Noorderzon container. Dit is geweldige moderne en lichte variant gespeeld door een stel kundige muzikanten. 

►21:00 & 21:40 De Kliko's
De voice-over van het polygoon journaal heeft een kleinzoon die een Nederbeat band is begonnen. Volgens lokale platenboer Elpee plaat is hun nieuwste langspeler niet aan te slepen! Voor fans van bands als ZZ & De Maskers en natuurlijk The Kik.

►22:30 & 23:20 The Tubs (BE)
The Tubs is Gent’s best bewaarde garagepop geheim. De band heeft enorme liefde voor popmelodieën, jaren ‘60 gitaarmuziek en pizza hebben ze het zelfs tot het gerenommeerde Amerikaanse label Burger Records 
geschopt.

ZA 29 AUG

►19:30 & 20:10 Mountain States
Deze vier heren uit Nijmegen maken frisse indie rock met sprankelende door elkaar heen geweven gitaren en dromerige zangpartijen. Als bands als Real Estate en Diiv je iets zeggen dan weet je wel wat je met Mountain States mag verwachten.

►21:00 & 21:40 LGHTNNG
Stevig geankerd in de jaren ‘80 syntpop komt LGHTNNG naar de container. Met mensen uit bands als We Swim, You Jump en Rococo. Ken je de soundtrack van de film Drive? Stap onze container binnen!

►22:30 & 23:20 Santa Fé
Dit begon als solo project van Ben Wennekers, maar is uitgegroeid tot een 7-koppige band met zelfs een paar dansers/achtergrondzanger(es). Santa Fé is misschien wel de leukste garagepopband uit Groningen en daarom sluiten ze af! 

Credits

Programmeur | Thomas Scholing 

Toon alle credits