Jeugdtheaterschool VRIJDAG & Het Peloton

Groningen, Nederland

Groningen, Nederland

Jeugdtheaterschool VRIJDAG & Het Peloton

Twee spannende voorstellingen en een kindervoorstelling, VRIJDAG doet het allemaal.

De top van Jeugdtheaterschool VRIJDAG en de Theaterschool voor Volwassenen van VRIJDAG zijn samengebracht in Het Peloton, waarmee ze twee spannende voorstellingen spelen: Nèt Niet en Zeitgeit.nu. De Jeugdtheaterschool zelf speelt een voorstelling voor kinderen: Een taart van Kiezelstenen. 

Wij staan met de container tegen over Zondag. 
Wij staan er elke dag vanaf 14.00 uur (ipv 16.00 uur) tot 23.00 uur. 

 

Jeugdtheaterschool VRIJDAG Kinderproductiegroep - Een taart van Kiezelstenen! 

Pantalone wil alleen zijn verjaardag vieren. Hij houdt niet van bezoek en wil in z’n eentje de verjaardagstaart opeten. Hij draagt zijn knecht Arlecchino op de taart te halen bij de bakker. Wat pakt de vrolijke bakker in? Welke taart krijgt Pantalone?  Krijgt Colombina, het vriendinnetje van Arlecchino, ook taart ?

€ 3,- per voorstelling
Geschikt voor kinderen
 

Jeugdtheaterschool VRIJDAG – Nèt niet

Sjors is bijna volwassen genoeg om zijn eigen keuzes te maken, bijna charmant, haast sociaal aangelegd, maar… nèt niet. Sjors slaat de plank altijd nèt mis, al is hij zelf de laatste die zich daar druk om maakt. Gelukkig weet zijn luidruchtige en vermoeiende omgeving precies hoe het hoort, dat scheelt een hoop.

€ 4,- per voorstelling
Geschikt vanaf 12 jaar
 

Het Peloton - Zeitgeist.nu

Zeitgeist.nu is een remake van de legendarische voorstelling van Rainer Werner Fassbinder uit 1971. Een enkele ziel ontmoet een andere enkele ziel in een container, openbare ruimte, toilet...  Contact gezocht. Met elkaar.  Met zichzelf.  Met jou! Of je nu wilt of niet. Die zielen bieden zich aan. Dringen zich op. Is er een engel in de zaal? Om je te verlossen van die helse praktijken. Hoe bescherm je jezelf tegen het leed dat de Ander heet.

€ 4,- per voorstelling
Geschikt vanaf 16 jaar

 

Credits

Producent
VRIJDAG


Techniek
Fabian Pas en Marcel de Bruin
 

Regie 

Hanneke van de Molen - regisseur van de kindervoorstelling ‘Een taart van Kiezelstenen!’  

Hanneke van de Molen is theaterdocent en regisseur bij de theaterafdeling van VRIJDAG en artistiek leider van theater RAAMWERK uit Groningen.

Dorine Niezing - regisseur van de voorstelling ‘Zeitgeist.nu’ van Het Peloton en theatermaker bij o.a. De Noorderlingen, theaterdocent bij VRIJDAG,  actrice en zangeres.

Rozan Vergeer - regisseur van de jongerenvoorstelling Nèt niet.
Rozan Vergeer is een jonge, net afgestudeerde theatermaker. Ze werkt bij VRIJDAG en geeft les aan de Jeugdtheaterschool VRIJDAG, De Steeg en de opleiding Kunst en Multimedia van het Noorderpoortcollege.

 

Toon alle credits