Noorderpoort Kunst & Multimedia

Een container vol talent

Noorderpoort Kunst & Multimedia | Een container vol talent

Noorderpoort Kunst & Multimedia is dé meest dynamische school van Noord-Nederland voor mbo-opleidingen in de richtingen Kunst, Theater, Muziek, Gaming & Multimedia. Dit jaar zullen zij voor het eerst een container aan de Leliesingel gaan vullen met alle talenten van de school. Verwacht voorstellingen van verschillende artiesten, een sfeervolle aankleding door de richting Art & Design en visuele ondersteuning van de AV-ers!  Dit alles valt natuurlijk niet te realiseren zonder de technische kennis van hun opleiding Podium- & Evenemententechniek en de organisatiekracht van de studenten Evenementen Organisatie. Kom kijken hoe de studenten een leuke voorstelling neerzetten!  

 


 

Voorstelling I: Overdijk & Koevoet

Overdijk & Koevoet is een veelzijdig muzikaal cabaret duo bestaande uit Henk Overdijk en Mario Koevoet. Henk komt vers van de toneelschool en Mario werkt al jaren in het liftonderhoud. Een verrassende vriendschap van twee jongens die gezien hun karakter lijnrecht tegenover elkaar staan. Het enige raakvlak is de vastberadenheid om de wereld te veroveren!!! (Of in ieder geval Nederland). Op dit moment werken ze aan hun nieuwe theater voorstelling "ik had koning moeten worden". De jongens maken naast cabaret ook kleinschalige muziekprogramma's.. Omdat de stap van het veroveren van een toneelschool naar het veroveren van DE WERELD (Nederland) best een grote stap is, Willen de jongens eerst vooral zoveel mogelijk spelen om zichzelf op de kaart te zetten. En spelen dat kunnen ze! Geef ze een podium en zij doen de rest. Overdijk en koevoet weet met zijn aanstekelijke enthousiasme elke voorstelling tot een daverend succes te maken. 


Voorstelling II: 

Loulou Sluijter, nodigt u uit voor haar voorstelling. In samenwerking met Fons Sluijter (niet onopvallend voorbij gegaan aan het Groninger jazz-cirquit). De voorstelling ‘Living Room’ gaat over het durven dromen van een leven zonder angst. Is de ‘makkelijkste weg’; vervallen in passiviteit door niets te ondernemen, niet net zo zinloos als jezelf te ontplooien ten koste van moeder aarde? Dit soort existentiële vragen bonzen rond in een muzikale house-dreaming party.