Buning en Van der Wijk

Sla Dood!

Groningen, Nederland

Première

Albert Hidding

Sla Dood!

Groningen, Nederland

Première

Albert Hidding

Sla Dood!

Groningen, Nederland

Première

Albert Hidding

Buning en Van der Wijk | Sla Dood!

De Messias uit ‘t Zandt
Sla Dood! onderzoekt de ongemakkelijke en vergeten historie van Harmen Schoenmaker. Deze doopsgezinde bewoner van het Groningse dorp ’t Zandt riep zichzelf in 1535 uit tot God de Vader. Resultaat: duizend mensen trokken, hartje winter, in extase hun kleren voor hem uit. Wie was deze schoenmaker en wat gebeurde daar precies? Ging het om religieus extremisme op het platteland van Groningen? Is dit een verhaal waar we nu nog wat aan hebben? Het duo Jelle Buning en Nico van der Wijk ken je misschien nog van De Ideale Drenkeling, het waargebeurde verhaal van Bunings bijna-verdrinking in de Noordzee waarmee ze vorig jaar op Noorderzon stonden. Ook in Sla Dood! brengen ze hun eigen verhalen in. Wat is het belangrijkste in hun leven? Kennen ze God de Vader zelf eigenlijk nog wel? Noorderzon coproduceert deze voorstelling in samenwerking met De Verhalen van Groningen en RHC Groninger Archieven.

Bij Boerderij Reitdiep is helaas geen parkeermogelijkheid, parkeren kan bij P+R Zernike  (De Mudden - 9747 AW Groningen) op slechts een paar minuten lopen van de boerderij.

LET OP: Vanaf een uur van te voren zijn er geen tickets meer online te koop maar alleen op locatie.

In De Ommelander staat aangegeven dat deze voorstelling gratis is. Dat is niet het geval, kaarten zijn - indien niet uitverkocht - nog te koop op locatie.

Credits

Tekst en regie | Nico van der Wijk
Spel | Jelle Buning
Animatie | Manuel Leito
Techniek | Event Music
Partners | RHC Groninger Archieven, De Verhalen van Groningen, Creative Monkeys, Bibliotheek Luitje Hoeksema ’t Zandt, Egbert Bleyenburg

Toon alle credits