Marlene Bakker presenteert

Concerten op Podium op Zuid

Groningen, Nederland

Concerten op Podium op Zuid

Groningen, Nederland

Concerten op Podium op Zuid

Groningen, Nederland

Marlene Bakker presenteert

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Jong en vrouw en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de dialectpop en de Nederlandse muziekscene. Marlene zingt in het Gronings dialect en maakt indiepop. Dit jaar is Bakker te zien bij Podium op Zuid en verzorgt ze nog twee andere artiesten.

Martijje
ma 21 aug | 15:30 uur 

De Drentse zangeres Martijje neemt je mee naar het Drents van nu. De muziek die gebaseerd is op haar nieuwste album Evenwicht, vormt een frisse en swingende balans tussen jazz, pop, samba en Drents, haar moedertaal. Martijje laat zich in haar zang inspireren door zangeressen als Eva Cassidy en Karen Carpenter. Ritmische inspiratie vindt Martijje met name bij pioniers als Weather Report en Sergio Mendes. Ze treedt tijdens Noorderzon op met een deel van haar band, de muzikanten Allard Gosens op gitaar en Ronald Jonker op basgitaar.

Edwin Jongedijk
ma 21 aug | 18:30 uur (solo) & 23:00 uur (met volledige band)

Het leven, de liefde en verlangen; dat is wat Edwin Jongedijk met zijn warme donkere stem bezingt. De Groningse zanger is onder andere bekend van de hits As Ik De Kaans Zol Kriegen, Astoe Aan Mie Denkst en Riekdom. Als lid van De Troebadoers (samen met Alex Vissering en Jan Henk de Groot) is Edwin Jongedijk regelmatig in de noordelijke theaters te zien. Op Noorderzon speelt Jongedijk de mooiste liedjes van zijn drie Groningstalige solo albums. De liedjes zijn gedrenkt in Americana. En gezien Marlene Bakker deze avond ook aanwezig is, mogen we eén verrassing al verklappen: Òfschaaid, het prachtige duet met Marlene Bakker zal op deze avond zeker niet ontbreken.

Marlene Bakker
ma 21 aug | 22:00 uur 

Marlene zingt in het Gronings dialect en maakt indiepop. Een combinatie die je eigenlijk nooit tegenkomt in dialectmuziek. Met optredens zoals tijdens de ‘Nacht van Noord’ in en het Bevrijdingsfestival Groningen heeft Marlene al behoorlijke bekendheid gemaakt. Regelmatig is ze op de radio te horen met Wondern van mien stee en Heufd as Helm. De single Loat Grunnen nait zakken werd zelfs geciteerd in de Tweede Kamer! Op Noorderzon zal ze een voorproefje laten horen van haar debuutalbum dat in het najaar zal uitkomen. Zin om iets van eigen bodem te bekijken en beluisteren? Dan is Marlene Bakker een aanrader.

Credits

Martijje
Zang | Martijje
Gitaar | Allard Gosens
Basgitaar | Ronald Jonker

Edwin Jongedijk
Zang | Edwin Jongedijk

Marlene Bakker
Zang | Marlene Bakker

Toon alle credits