Mithkal Alzghair

Displacement

Parijs, Frankrijk

Dajana Lothert

Displacement

Parijs, Frankrijk

Laura Giesdorf

Displacement

Parijs, Frankrijk

Laura Giesdorf

Mithkal Alzghair | Displacement

Dans over verleden en toekomst en over vluchten en terugkeren
Kun je de geschiedenis vangen in een lichaam of in een beweging? Die vraag stelde choreograaf Mithkal Alzghair zich bij het maken van zijn prijswinnende tweeluik Displacement. Als Syriër en als danser draagt hij zelf nogal wat geschiedenis met zich mee: kolonisatie, conflict, oorlog, geweld en migratie. Mithkal gaat met zijn werk op zoek naar een nieuwe geschiedenis en een nieuwe identiteit die zowel Syrisch als Europees is en die moderne dans en danstradities combineert. In het eerste deel van zijn voorstelling Displacement onderzoekt hij in een solo de spanning tussen zijn Syrische wortels en zijn gedwongen migratie. In het tweede deel zoekt hij met twee andere dansers naar de verhouding tussen het individu en de groep en tussen vluchten en terugkeren.

Op donderdag 24 augustus houdt journalist Joost Ramaer een nagesprek met Mithkal Alzghair. Dit vindt direct na de voorstelling plaats in de theaterzaal. 

LET OP: Vanaf een uur van te voren zijn er geen tickets meer online te koop maar alleen op locatie.

 

"Dit is geen documentaire over de oorlog in Syrië, dit gaat over alles wat een mens tot mens maakt."

- Mouvement

mark talks & trailer

Credits

Choreografie | Mithkal Alzghair
Dans | Rami Farah, Samil Taskin en Mithkal Alzghair
Dramaturgisch advies | Thibaut Kaiser
Licht | Séverine Rième
Co-productie | Godsbanen (Aarhuus, Denemarken), Musée de la Danse-CCN de Rennes et de Bretagne (Rennes, Frankrijk), AFAC, Les Treize Arches-Scène conventionnée de Brive (Frankrijk)
Met steun van | Centre national de la Danse (Pantin, Frankrijk), Studio Le Regard du Cygne (Frankrijk), Théâtre Louis Aragon, scène conventionnée danse de Tremblay-en-France (Frankrijk)

Toon alle credits