Parade van de Poëzie

o.a. Jan Baeke, Peter Holvoet-Hanssen, Vicky Francken, Maartje Smits, Rob Schouten en de Dichters van Vrijdag

Nederland

Parade van de Poëzie | in samenwerking met Awater en Poetry International

De Parade van de Poëzie kondigt zich aan! In vier afleveringen en onder de bezielende leiding van Awater-hoofdredacteur Merijn Schipper gaan we alle kanten op en laten we zien dat poëzie niet alleen is wat u denkt.

Met muziek, een masterclass en de meeste dichters per vierkante meter. Met een essay, film en een dichterlijke optocht tot slot. De Desdemona-tent staat de hele dag in het teken van de poëzie en u mag erbij zijn. Voor fijnproevers, festivaltijgers en fans; de Parade van de Poëzie is er voor iedereen.

15:00 - 16:00 uur
Aan tafel bij Merijn wordt het grote poëtische toekomstproject "Gedichten voor later" gelanceerd: 50 dichters schrijven 50 gedichten die pas over 50 jaar kunnen worden gelezen. Dit project is een samenwerking van Poetry International, Awater en Buro05 en zal op de volgende editie van Poetry worden gepresenteerd. Jan Baeke vertelt erover en leest voor uit eigen werk, dat zich in de toekomst afspeelt.
De Dichters van Vrijdag (Hedwig Selles, Shari van Goethem, Geert Briers, Max Temmerman, Dorien De Vylder en Mustafa Kör) delen de oeuvres met u en elkaar, en daarna gaat Merijn de muzikale diepte in met de poëziebands Uno Basta, Tigers fan Greonterp en Elektropoëzie. Dat gebeurt met Rense Sinkgraven, Elmar Kuiper en Harmen Ridderbos.

17:00 - 18:00 uur
De Dichters van Vrijdag openen het tweede uur met een furieus dozijn poëzieminuten, waarna de zinnen op scherp worden gezet door Rob Schouten met de masterclass 'De Kunst van het Recenseren'. Tot slot kunt u zelf ontdekken waarom Vicky Francken terecht de C. Buddingh'-prijs 2017 voor het beste debuut heeft gewonnen.

19:00 - 20:00 uur
Dichter en filmmaker Nafiss Nia is de spil in de wereld van film en poëzie. Aan de hand van enkele sprekende voorbeelden laat ze zien hoe gedichten vertaald worden naar film. Ze neemt Merijn en het publiek mee langs de interessantste hoogtepunten.
Daarna is het aan de Dichters van Vrijdag om de poëzie live te laten weerklinken, waarna Peter Holvoet-Hanssen de wereld van de poëzie in kaart brengt met Het land van Music-Hall, een boeiende bespiegeling voor ingewijden en newbies.

21:00 - 22:30 uur
Het slotstuk van De Parade van de Poëzie is.... De Parade van de Poëzie!
In anderhalf uur tijd schuiven dichters aan bij Merijn en vertellen ze over hun werk en laten ze hun beste werk horen. Met trots presenteren we u een mooie staalkaart aan poëzie, van gelauwerd tot nieuw, van fris tot doorleefd en van geëngageerd tot wat u zelf ontdekt. U ziet en hoort Maartje Smits, Myrte Leffring, Alexis de Roode, Anne Broeksma, Rob Schouten, Jan Baeke, Vicky Francken en uiteraard sluiten de Dichters van Vrijdag deze paradevoorstelling af, waarmee alles rond is en de poëzie in alle geuren en kleuren aan ons voorbij is getrokken.

Wij verheugen ons alvast op uw komst en bevelen van harte de passe-partout aan. (normaal 4 euro per voorstelling, met de passe-partout kun je naar ze allemaal voor 12 euro).

Credits

Curator | Stefan Nieuwenhuis, Buro05

Toon alle credits