Productiehuis Spinbarg

Spinbarg

Groningen, Nederland

Première

Eric Steegstra

Spinbarg

Groningen, Nederland

Première

Pauline Los

Productiehuis Spinbarg | Spinbarg

Berg van Groninger verhalen
Wat maakt Groningers nou precies Gronings? In ieder geval vind je in ons DNA heel veel volksverhalen die in Stad en ommeland generatie op generatie worden doorgegeven. Met Spinbarg verbeelden zo’n 25 filmmakers, animatoren, kunstenaars, componisten en muzikanten deze Groningse volksverhalen. Het ruim van historisch vrachtschip De Familietrouw is ingericht met 12 ‘kijkkasten’. Je gaat tijdens de voorstelling van kast naar kast. De ene keer waan je je in een privé bioscoop, de andere keer zet je zelf het verhaal in beweging. Aan het einde verruil je het donkere ruim voor het antieke roefje om te luisteren naar een muzikaal verhaal over de verwoestende kracht van de zee. Nog niet uitgeluisterd? Productiehuis Spinbarg organiseert ook nog een spooky stadswandeling door de binnenstad samen met Paulien Ex.

Online uitverkocht? Vaak is er nog wel een kaartje te koop bij het schip!

“De commissie is onder de indruk van de manier waarop Spinbarg de verbinding legt tussen eeuwenoude verhalen en de tegenwoordige tijd en de manier waarop deze verhalen een hedendaagse, relevante vertaling en interpretatie krijgen.”

- Beoordelingsbrief Mondriaanfonds

Credits

Productie en artistieke leiding | Margriet Westerhof, Pauline Los en Liefke Knol
In samenwerking met | Erfgoedpartners, Het Veenkoloniaal Museum Veendam, De Verhalen van Groningen en 20+ makers uit Groningen e.o.
Met steun van | Provincie Groningen, het Mondriaanfonds, NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma , Fonds Cultuurparticipatie, Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeenten, Stichting J.B. Scholtenfonds, Kunstraad Groningen, Gebiedscoöperatie Westerkwartier, Prins Bernhard Cultuurfonds, Projectbureau Blauwestad, Rabobank Noordenveld West Groningen, gemeenten Eemsmond, Delfzijl, Oldambt, Bellingwedde, Zuidhorn en Hoogezand-Sappemeer.

Toon alle credits