Urban House Groningen presenteert

Concerten op Podium op Zuid

Groningen, Nederland

Concerten op Podium op Zuid

Groningen, Nederland

Concerten op Podium op Zuid

Groningen, Nederland

Concerten op Podium op Zuid

Groningen, Nederland

Concerten op Podium op Zuid

Groningen, Nederland

Urban House Groningen

Tijdens Noorderzon presenteert Urban House Groningen hiphop op Podium op Zuid. De shows van de acts Jooz, Roberto Tan, Manzi en HAAS zijn te zien in drie blokken van een uur. Direct na de laatste act is er een jamsessie met de aanwezige MC’s en de band van HAAS. Jooz zal naast zijn eigen optreden ook de host zijn van dit programma en DJ Mira verzorgt de muziek voor en na de optredens.

Jooz
za 19 aug | 15:30 

Jooz, Jozua Pentury,  is een creatieve duizend poot die momenteel furore maakt als rapper, MC, songwriter en Spoken Word Artiest. In 2014 nam hij zijn eerste track op en nog geen jaar later was zijn mixtape genaamd Het Leven Is Zo een feit. Begin 2016 bracht hij als één van de eerste artiesten (wereldwijd) een 360° videoclip uit. Momenteel werkt hij aan zijn EP genaamd Jooz Mag Het Weten die hij deze zomer uitbrengt. Naast dat hij muziek maakt is Jooz inmiddels het gezicht in verschillende clubs en festivals als Master of Ceremony. Hij onderscheidt zich door een unieke sound, zijn moves en een belachelijke dosis aan energie!

Roberto Tan
za 19 aug | 18:30 

Roberto Tan is in Noord Nederland geen onbekende meer. Met een berg ervaring op zak werkt hij aan zijn muzikale carrière. Waar de jonge Tan zich vaak liet beïnvloeden door zijn ideeën over hoe muziek “moest” zijn, is dat nu anders. Hij laat zich gaan in zijn eigen muziek. Geen kaders meer, alles op gevoel en niet denkend over een mening van anderen. Met deze state of mind is hij comfortabeler dan ooit te voren. Zijn nieuwe EP Dansen in de Regen verscheen in juli dit jaar, en werd gevierd met een release party in Poppodium Simplon. Met een vers contract op zak bij Kraantje Pappie’s label Bankpioniers en de producties van alleskunner Jeroen Russchen achter hem, is Roberto Tan een naam die we komend jaar door het hele land terug gaan zien.

HAAS met band
za 19 aug | 22:00 

HAAS begon zijn carrière als profvoetballer bij S.C Heerenveen, maar rond zijn 18de koos hij voor een geheel andere tak van sport: het schrijven van teksten. HAAS kent zijn oorsprong in de hiphop maar zijn melodieuze raps en pakkende refreintjes zorgen ervoor dat hij ook te plaatsen is in het pop genre. Sinds kort speelt HAAS met zijn eigen band, wat zijn pop invloeden versterkt. Door zijn aanstekelijke enthousiasme ervaart het publiek de show alsof ze er zelf onderdeel van is. HAAS geeft zichzelf dan ook vaak de ruimte voor improvisatie, om het publiek zo veel mogelijk mee te nemen in zijn wereld. 
 

Manzi
za 19 aug | 18:30 en 22:00 

Manzi is een artiest die zich kenmerkt door de mix van R&B en hiphop. Als kleine jongen werd Manzi door de aanhoudende crisis in zijn thuisland Burundi gedwongen om zijn land te ontvluchten en vond hij in Nederland de muziek als de manier om zijn verhaal te vertellen. Met invloeden van zijn Afrikaanse roots en de voorliefde voor 90’s hiphop is Manzi geen doorsnee rapper. Moeiteloos wordt er geswitcht tussen serieuze onderwerpen en luchtige sferen. Hiermee zet Manzi een act neer waarin hij je mee neemt in zijn levensreis vol met pieken en dalen.
 

DJ Mira
za 19 aug

DJ Mira is een jonge, talentvolle female DJ. Op jonge leeftijd ontdekte ze haar passie voor urban muziek. 
Ze is nog maar een jaar bezig maar heeft al in diverse clubs in Groningen, Leeuwarden, Drachten, Utrecht en Amsterdam gedraaid. Ze draait een lekkere mix van R&B, hiphop, urban, dancehall, future dancehall, moombahton en afro house. Haar sets zijn opzwepend, heup-stimulerend en laten je lekker los gaan. DJ Mira draait het publiek warm voor de verschillende acts.

Tijdens Urban House Groningen presenteert draait DJ Mira in alle 3 blokken.
 

Credits

Toon alle credits