BIJVRIJDAG presenteert

Klein Klassiek

Groningen, Nederland

Klein Klassiek

Groningen, Nederland

Klassiek op z’n kleinst en kwetsbaarst
Dichterbij de artiesten ga je niet komen dan bij het Dwergenpodium, het kleine podium bij bar De Dwergen dat vorig jaar zijn rentree maakte op Noorderzon. Dit jaar maken o.a. de Academie voor Popcultuur en VRIJDAG, Huis voor de Amateurkunst van Groningen, het programma mogelijk.
Onder de noemer Klein Klassiek presenteren we het Bragi Strijkkwartet, het VRIJDAG Barok Ensemble met Gli Limoncelli, blokfluitensemble Notenhout, Clarinets Unlimited  en het strijkersensemble van violiste  Josien le Coultre. Geniet bijna elke middag van pop-up shows in het hart van het Noorderplantsoen!

Bragi | vr 24 aug 14:30 – 15:15 u | 16:00 – 16:45 u
Het strijkersensemble van studentenorkest Bragi is een van de geledingen die dit gezelschap kan aannemen. Bij deze groep strijkers is samenspel de hoogste prioriteit en inmiddels een natuurlijke staat van zijn.

VRIJDAG Barokensemble i.s.m. Gli Limoncelli | za 25 aug 14:30 – 15:15 u
Het VRIJDAG barokensemble van Tim Veldman en Gli Limoncelli o.l.v. Jan Kees Braaksma.

Blokfluitensemble Notenhout | za 25 aug 16:00 – 16:45 u
Deze dynamische groep speelt een aansprekend en uitgebalanceerd programma waarin de prachtige samenklank van diverse typen blokfluiten mooi tot uiting komt.

Jeugdstrijkensemble o.l.v. Josien Le Coultre | za 1 sept 14:30 – 15:15 u
Viooldocente Josien le Coultre is al jaren een begrip in Groningen. Deze middag staat ze met enthousiaste leerlingen en leden van haar Junior Orkest op de planken van de Dwergen.

Clarinets Unlimited | za 1 sept 16:00 – 17:00 u
In ons Noorderzon- concert wordt verkend wat film en muziek elkaar te vertellen hebben met thema’s uit klassiekers en nieuwe films.