Bruno Beltrão & Grupo de Rua

Inoah

Rio de Janeiro, Brazilië

Nederlandse première

Kerstin Behrendt

Inoah

Rio de Janeiro, Brazilië

Nederlandse première

Kerstin Behrendt

Virtuoos hiphoppleidooi voor bewegingsvrijheid
Energiek, confronterend, compromisloos: Bruno Beltrão is terug! In 2009 maakten hij en zijn Grupo de Rua al grote indruk op Noorderzon met de explosieve dansvoorstelling H3. Dit jaar is het aan de Braziliaanse hiphopvirtuoos en choreograaf om de 28e editie van het festival te openen. Met Inoah haalt de jonge Beltrão, die op spectaculaire wijze de danstaal van de hiphop revolutioneerde, opnieuw de straat naar het podium. In een bijna elektrisch geladen voorstelling verkennen tien dansers de grenzen tussen hiphop, breakdance en moderne dans. Tegen de achtergrond van het corrupte Braziliaanse straatleven zoeken zij hun plek. Aanvankelijk aarzelend, letterlijk tastend in het duister, tot de onhoudbare spanning explodeert in een storm aan sprongen, salto’s en headspins. Geïnspireerd door de wereldwijde massamigratie, is Inoah zowel een intelligent pleidooi voor bewegingsvrijheid als een creatieve aanklacht tegen de beperking ervan door gesloten grenzen.

“It is a sketched sketch of urban life and what young people can experience there: confrontation, encounter, amusement, cheerfulness, aggression, loneliness, common ground. (…) HipHop at its finest”

- Annette Bopp, Tanznets.de

Credits

Tekst en regie | Bruno Beltrão
Spel | Bruno Duarte, Cleidson De Almeida ‘Kley’, Douglas Santos, Igor Martins, João Chataignier, Leandro Gomes, Leonardo Laureano, Linaldo Pantoja ’Dhuk’, Ronielson Araújo ’Kapu’, Sid Yon
Muziek | Felipe Storino
Licht | Renato Machado
Regie-assistentie | Ugo Alexandre Neves

Coproductie | Kampnagel (Hamburg), Festival de Matseille (Marseille), Wiener Festwochen (Viena), Mousonturm (Frankfurt), Kunstenfestivaldesarts (Brussel), Tanzhaus NRW (Düsseldorf)

Toon alle credits