Igor Wijnker en smaakmakers uit onze rijke muziekstad

Rock City live

Groningen, Nederland

Rock City live
Igor Wijnker beschreef de unieke muziekscene in Groningen haarfijn in het boek Rock City. Dit jaar lokt hij een aantal muziekfenomenen naar zijn container op Noorderzon om ze door te zagen en te laten stralen. Aan de hand van video- en audiofragmenten en passages of foto’s uit het boek geven ze een unieke inkijk in hun werk & leven. En uiteraard doen de muzikanten ook waar ze het beste in zijn: muziek maken. Alle acts staan garant voor een levendige korte voorstelling over het weerbarstige muzikantenbestaan, de sensatie van een nieuw liedje en de charme/ellende van Groningen.

Donderdag 23 augustus: Levende legende, Lou Leeuw & vrienden (m/v)

Het Groningse popfenomeen Lou Leeuw komt langs. Deze onvermoeibare Stadjer heeft inmiddels een standbeeld verdiend, maar staat liever op de bühne. Dat doet Lou al sinds 1961: hij tourde met o.a. Herman Brood, Cuby & The Blizzards en Nina Hagen en is op z’n 72ste nog even energiek als in z’n jonge jaren. Lou neemt een schat aan verhalen en liedjes mee en z’n muziekvrienden Lex Koopman (gitaar), Harrie Groenewold (drums) en Shiba (zang), die garant staan voor een heerlijk halfuurtje.

Vrijdag 24 augustus: Going Underground, met Peter ‘mr. VERA’ Weening en (muziek van) Price

Tot ver buiten de landsgrenzen staat de stad bekend als mekka voor de underground. Vooral dankzij VERA en Peter Weening, programmeur van de buitencategorie. Hij gaf al een podium aan U2, Simple Minds, Nirvana en Pearl Jam voordat zij wereldberoemd werden en staat nog steeds met zijn poten in de modder. Weening weet als geen ander te vertellen over het wel en wee van die rare muziekwereld en draait er nooit omheen.

Misschien is Marnix Visscher (van o.a. Korfbal, Price en Fisscher Price) wel die ruwe diamant die over een paar jaar furore maakt. Deze getalenteerde muzikant/songwriter komt muziek maken met z’n band Price en zal aan de tand worden gevoeld door Wijnker, die de band ook in Rock City portretteerde. Gelukkig is hij niet op zijn mondje gevallen.