Innofest

Op Noorderzon

Groningen, Nederland

Happy Skinz
Je huid beschermen tegen de zon is ontzettend belangrijk. Het voorkomt huidkanker en heel veel andere kwalen, maar toch blijkt een groot deel van de mensen het toch nog ingewikkeld te vinden om zonnebrand mee te nemen en het te gebruiken in het openbaar. Geklieder, vieze handen en kleding, en je mist altijd net dat ene randje. Happy Skinz ontwikkelde een nieuwe manier van beschermen; in plaats van smeren wordt er gesprayd. Op Noorderzon testen ze hun eerste prototype onder intensief gebruik en onderzoeken ze of hun manier van smeren mensen inderdaad makkelijker over de streep trekt.
Tijdens de zonnige middaguren op de eerste zaterdag en zondag van het festival kun je op Zuid zelf deze nieuwe manier van insmeren testen. Te vinden bij de strandstoelen! 

TCKL
Tijdens Sustainable Sunday komen heel veel verschillende ondernemers, bestuurders, festivalbezoekers en organisatoren bij elkaar. Daar kunnen in potentie hele goede zakelijke kansen worden benut, maar tot nu toe is het lastig om te weten wie er is en wat zo iemand dan doet. TCKL heeft een app ontwikkeld, waarmee de deelnemers van te voren kunnen zien wie er die dag allemaal is, waar hun potentiële klanten of geïnteresseerden zijn en hoe ze met diegene in contact kunnen komen. Eigenlijk een vorm van zakelijk Tinderen, maar dan anders. Tijdens Noorderzon testen ze of het concept aanslaat en of ze hiermee een toevoeging zijn. TCKL vindt op zondag 26 september plaats in de Horatio Tent van 16:00 - 17:00 uur. 

PopUpCup
Wat doe je als je vindt dat je werkgever veel te lang nodig heeft om te vernieuwen en zich te bewegen richting een meer circulaire economie? Juist, dan begin je je eigen startup en doet het zelf. De PopUpCup is een afsluitbare drinkbeker die je helemaal kunt opvouwen. Duurzaam qua transport, want plat. Te gebruiken voor bijvoorbeeld kraanwater en helemaal gemaakt van restproduct. Tijdens Noorderzon testen de ondernemers of hun product aan de eisen van de gebruikers voldoen, of ze het product goed begrijpen en of alle soorten dranken er in geserveerd kunnen worden.