Sustainable Sunday

Noorderzon & Partners

Groningen, Nederland

Niels Knelis Meijer

Sustainable Sunday is back!
Voor de tweede keer organiseert Noorderzon Sustainable Sunday: een talkshow waarbij we stil staan bij een aantal duurzame ontwikkelingen van het afgelopen jaar, die van belang zijn voor de stad en het festival. Al jaren maakt Noorderzon (samen met haar partners) achter de schermen keuzes die minder belastend zijn voor mens, milieu en materie, bijvoorbeeld door de inzet van groenere productiemethoden en hergebruik van materialen. Daarnaast maken we onderdeel uit van Innofest, een project dat festivals inzet als proeftuin voor (duurzame) innovaties uit het bedrijfsleven en de academische wereld. Tegelijkertijd weten we als geen ander hoe lastig het is om duurzaam te willen zijn is: het kan namelijk altijd beter en/of anders. 

Te gast zijn de mensen van Innofest. Zij laten zien welke tests ze dit jaar op Noorderzon doen. Zo testen de jongens van Pop-Up Cup duurzame opvouwbare bekers in de backstage. TCKL test tijdens de Sustainable Sunday hun app, die mensen met dezelfde interesse zakelijk linkt. Je kunt zelfs gratis een nieuwe profielfoto laten maken voor je Linkedin profiel. Anna van Nuen, directeur van Innofest, legt uit waarom innovaties en festivals überhaupt zo goed bij elkaar passen.

Daarnaast komt je veel te weten over energie, en hoe de energievoorziening van een festival zo duurzaam mogelijk kan. Wytze van der Gaast legt, als klimaatwetenschapper, in een notendop uit wat de doelstellingen van het Parijse Klimaatakkoord ook alweer zijn, en hoe we die kunnen halen. De mensen van Greener zijn hard bezig met een oplossing in de vorm van groene batterijen (zo groot als zeecontainers ;)). Event engineers hebben een dashboard ontwikkeld waarmee je precies kan zien hoeveel stroom je op welk moment verbruikt en onze technisch producent Folkert Swart legt uit wat we als festival nu al doen om zo duurzaam mogelijk met onze energievoorziening om te gaan. 

Ten slotte is de Slow Food Youth Network nog aanwezig om je te laten zien hoe je voedselverspilling kunt tegengaan.

Kom langs en laat je inspireren!