Simplon x Clash op Noorderzon

Clash #04 / Binkbeats / Art

Groningen, Nederland

(c) Aviva Bing

Clash #04 / Binkbeats / Art

Groningen, Nederland

Niels Knelis Meijer

Een botsing met mooie gevolgen
Maak je klaar voor de tweede editie van Simplon x Clash op Noorderzon: een avond waarin elektronische muziek botst met beeldende kunst. Eenmansorkest Frank Wienk aka Binkbeats wordt op het podium omringd door meer dan 50 instrumenten. Met percussie als basis integreert hij synths, vocals en buitenaardse klinkende objecten in zijn muziek. Als kunstenaar werkte Frank Wienk samen met Colin Benders in het Kyteman Orchestra en is hij lid van Slagwerk Den Haag. Hij kreeg faam als zijn alterego Binkbeats in de Boiler Room Beats Unravelled-serie, door muziek van Aphex Twin, Flying Lotus, Caribou en J Dilla op zijn eigen manier te interpreteren. Inmiddels leunt Binkbeats meer naar het produceren en spelen van zijn eigen composities. Met een verbluffende hoeveelheid aan materiaal, speelgoed en instrumenten creëert hij zijn fantastische geluid live op het podium.

Daarnaast wordt Simplon in een tentoonstellingsruimte veranderd. De deelnemende artiesten worden binnenkort bekend gemaakt.

Nog niet genoeg gedanst? Na afloop kun je meteen door naar de OOST x Clash after Noorderzon met Interstellar Funk en Phuong Dan.

Deur open: 21:00 uur
Start: 22:00 uur