Wat kan ik doen?

Maar wat kan ik dan eigenlijk allemaal gaan doen?

We zijn erg trots op Groningen dat er zoveel mensen belangeloos mee willen helpen aan dat gezellige feest aan het eind van de zomer. We hebben een aantal werkzaamheden en projecten geselecteerd, waar we die helpende handjes graag kunnen gebruiken:

Barwerkzaamheden
Noorderzon bouwt in het Noorderplantsoen 9 horecapunten (barren). Alle barren hebben een terras en er worden diverse dranken, frisdranken, koffie en thee geschonken (sterke drank is niet toegestaan). Iedere bar wordt geleid door 2 of 3 barhoofden, zij zijn je belangrijkste aanspreekpunten tijdens het festival, naast de vrijwilligerscoördinatoren. Al het geluid moet om 00:00 uit, en alle barren en het terrein sluiten om 01:00. Je komt helpen achter de bar: dat kan een middagdienst zijn of een avonddienst, in overleg stellen we je rooster samen. Natuurlijk krijgt iedereen een tapinstructie, daarnaast is er een koffiezetinstructie (we werken met pistonmachines). Wees niet bang als je iets (nog) niet kan: je komt immers ook om wat te leren!

Kaartverkoop en kaartcontrole
Veel van onze kaartjes worden al tijdens de voorverkoop online gekocht, maar er is ook een groot deel van onze bezoekers die hun kaartjes liever live bij een kaartverkooppunt kopen. Als kaartverkoper kun je terecht komen bij een van onze kaarverkooppunten zoals de centrale kiosk, bij een van de voorstellingen op de Leliesingel, of als kaartverkoper op locatie om de laatste kaartjes nog aan de deur te verkopen. We proberen altijd de plek en functie te vinden die het beste bij jou past. Als kaartverkoper ben jij voor het publiek het gezicht van Noorderzon en heb je veel contact met onze bezoekers. 

Als de kaartjes eenmaal verkocht zijn moeten ze natuurlijk aan de deur gecontroleerd worden door kaartcontroleurs, zij werken nauw samen met de locatiemanager van de desbetreffende locatie en zorgen er samen voor dat de bezoekers goed ontvangen worden en weten waar ze kunnen gaan zitten. Meestal kun je de voorstelling ook zien waar je werkt. De meeste voorstellingen spelen zich 's avonds af en eindigen rond een uur of 22:00/23:00. Alle geluid moet om 00:00 (12 uur 's nachts) uit, dus dan zijn er sowieso geen voorstellingen meer.

Licht & Geluid
Iedere festivallocatie wordt geleid door een heel team van mensen. De locatiemanager is het aanspreekpunt van het team. Een team van technici helpt mee de voorstellingen te realiseren op de tijdelijke podia van Noorderzon. We werken veel samen met de techniekopleidingen in het Noorden, om jonge mensen te trainen en een unieke ervaring te geven. Daarin worden ze bijgestaan door ons hoofd techniek en meer ervaren technici.

Speciale Projecten / Gezelschappen & Kids
Ons programma is ieder jaar kakelvers, nieuw en anders. En soms worden er bijzondere projecten of gezelschappen geprogrammeerd, die een beetje extra hulp en aandacht nodig hebben. Te denken valt aan projecten op bijzondere locaties of voorstellingsassistentie. Let wel: dit verschilt dus per jaar! De Kids-projecten en activiteiten staan onder leiding van 'in house' expert Eva Weerts. Voor deze activiteiten moet je jong van geest en hart zijn. En het natuurlijk leuk vinden om met kinderen om te gaan! Ze spelen zich veelal overdag, in de namiddag en vroege avond af. 

Naast deze functies zijn we ook altijd op zoek naar mensen die tegen een vergoeding willen helpen in de opbouw/afbouw, als schoonmaker of als evenementenbegeleider. Lijkt dat je leuk? Stuur dan een mail naar info@noorderzon.nl voor meer informatie.