Wat kan ik doen op Noorderzon?

We zijn erg trots op Groningen dat er zoveel mensen belangeloos mee willen helpen aan dat gezellige feest aan het eind van de zomer. We hebben een aantal werkzaamheden en projecten geselecteerd, waar we die helpende handjes graag kunnen gebruiken:

Werken in de Horeca & Catering
Noorderzon bouwt in het Noorderplantsoen diverse horecapunten (barren). Alle barren hebben een terras en er worden diverse dranken, frisdranken, koffie en thee geschonken (sterke drank is niet toegestaan). Iedere bar wordt geleid door barhoofden. De tijden van bardiensten zijn voornamelijk overdag van 12.00 tot 19.00 uur, 's avonds van 17.00 tot 23.00 uur en late diensten van 21.00 tot 02.00 uur. Ook kun je backstage werken in de catering, voorbereiden lunches en diners, afwas etc.

Werken voor de Kaartverkoop/controle
Veel van onze kaartjes worden tijdens de voorverkoop online gekocht, maar er is ook een groot deel van onze bezoekers die hun kaartjes op het festival zelf kopen. Als kaartverkoper/controle kun je terecht komen bij onze kiosk, voorstellingen op de Speelweide, Leliesingel, of op een buiten locatie (DownTown). Diensten voor kaartverkoop/controle zijn van 14.00 - 19.00 uur en 's avonds van 17.00 – 0.00 uur.

Werken op een Voorstellingslocatie
Iedere Voorstellingslocatie wordt geleid door een heel team van mensen. De locatiemanager is het aanspreekpunt van het hele team. Een team van technici, voor licht en geluid helpt mee de voorstellingen te realiseren op de tijdelijke podia van Noorderzon. Naast de technici zoeken we ook mensen die willen helpen op locatie voor opbouw van de voorstelling en hulp met het publiek tijdens de voorstelling, dit zijn de assistenten van de locatiemanagers. Diensten zijn van 12.00 - 19.00 uur en 's avonds van 17.00 – 0.00 uur.

Werken voor onze jongste bezoekers
Voor onze jongste bezoekers hebben wij elke dag een speciaal programma op de Speelweide. Vind je het leuk om met kinderen te werken, creatief te zijn en voorstellingen te begeleiden. Dan is dit ook een zeer leuke plek op Noorderzon voor jou.

Werken in de op/af bouw, schoonmaak en/of evenementen begeleiding
Tien dagen voordat het festival begint en 5 dagen na het festival werken wij hard aan de op en afbouw van het festival. Ook moeten we het park netjes opruimen elke dag tijdens het festival en na het festival. De bouwploeg werkt dagelijks van 8.00 tot 18.00 uur. De schoonmaakploeg werkt in de ochtend van 8.00 tot 13.00 uur, 's middags van 13.00 tot 20.00 uur en 's avonds van 19.00 tot 02.00 uur. Evenementen begeleiders hebben we nodig om onze publiek stromen in het park in goede banen te leiden. Diensten zijn dagelijks meestal van 16.00 tot 0.00 en in de op- en afbouw overdag van 8.00 tot 18.00 uur.