Wat kan ik doen?

Maar wat kan ik dan eigenlijk allemaal gaan doen?

We zijn erg trots op Groningen dat er zoveel mensen belangeloos mee willen helpen aan dat gezellige feest aan het eind van de zomer. We hebben een aantal werkzaamheden en projecten geselecteerd, waar we die helpende handjes graag kunnen gebruiken:

Barwerkzaamheden
Noorderzon bouwt in het Noorderplantsoen 9 horecapunten (bars): Het Paviljoen, De Dwergen, De Spiegeltent (ook voorstellingslocatie), De Caroussel, Bar Op Zuid, de Wijnbar, De Theetuin, De Koffiebar en het Noorderzon Restaurant 'Alu, Alu'. Alle barren hebben een terras en er worden diverse dranken, frisdranken, koffie en thee geschonken (sterke drank is niet toegestaan). Iedere bar wordt geleid door 2 of 3 barhoofden, zij zijn je belangrijkste aanspreekpunten tijdens het festival, naast de vrijwilligerscoordinatoren. Al het geluid moet om 00:00 uit, en alle barren en het terrein sluiten om 01:00. Je komt helpen achter de bar: dat kan een middagdienst zijn of een avonddienst, in overleg stellen we je rooster samen. Natuurlijk krijgt iedereen een tapinstructie, daarnaast is er een koffiezetinstructie (we werken met pistonmachines). Wees niet bang als je iets (nog) niet kan: je komt immers ook om wat te leren!

Publieksbegeleiding & Last Minute Kaartverkoop
Vanaf eind juli kunnen mensen kaarten kopen voor onze voorstellingen. Tijdens en voorafgaand aan het festival verkopen we zo'n 26.000 tickets via de Kiosk en nog eens zo'n 20.000 'kleine' kaartjes op locaties. Niet alle voorstellingen raken uitverkocht en voor sommige projecten kan men alleen op locatie een kaartje kopen. De (overgebleven) kaarten worden een half uur voor aanvang op de locatie verkocht door jou.

Daarnaast moeten de kaartjes gescheurd worden door je publieksbegeleidingscollega, staan jullie het publiek te woord en wijzen jullie waar men naar binnen kan en of waar men kan gaan zitten. De locatiemanagers zijn je belangrijkste aanspreekpunten op de locatie, naast vrijwilligerscoordinatoren. Meestal kun je de voorstelling ook zien waar je werkt. De meeste voorstellingen spelen zich 's avonds af en eindigen rond een uur of 22:00/23:00. Alle geluid moet om 00:00 (12 uur 's nachts) uit, dus dan zijn er sowieso geen voorstellingen meer.

Licht & Geluid
Iedere festivallocatie wordt geleid door een heel team van mensen. De stagemanager en de locatiemanager zijn de aanspreekpunten van het team. Een team van technici helpt mee de voorstellingen te realiseren op de tijdelijke podia van Noorderzon. We werken veel samen met de techniekopleidingen in het Noorden, om jonge mensen te trainen en een unieke ervaring te geven. Daarin worden ze bijgestaan door ons hoofd techniek en meer ervaren technici.

Speciale Projecten / Gezelschappen & Kids
Ons programma is ieder jaar kakelvers, nieuw en anders. En soms worden er bijzondere projecten of gezelschappen geprogrammeerd, die een beetje extra hulp en aandacht nodig hebben. Te denken valt aan projecten op bijzondere locaties of voorstellingsassistentie. Let wel: dit verschilt dus per jaar! De Kids-projecten en activiteiten staan onder leiding van 'in house' expert Nynke Oele. Voor deze activiteiten moet je jong van geest en hart zijn. En het natuurlijk leuk vinden om met kinderen om te gaan! Ze spelen zich veelal overdag, in de namiddag en vroege avond af. 

Merchandise
Noorderzon verkoopt jaarlijks allerlei soorten merchandise, zoals shirts, sweaters, tassen etc. in de Noorderzon Shop. Wij zoeken daarvoor vriendelijke verkopers die het leuk vinden om in een winkeltje te staan en om met mensen om te gaan. De Noorderzon Shop is op festivaldagen geopend van 14.00 uur tot 00.00 uur, de openingstijden worden over twee diensten verdeeld. Het aantal verkopers dat we zoeken is beperkt.