Bereikbaarheid

Festivalterrein het Noorderplantsoen

Lopend/fiets  Vanaf het Centraal Station loop of fiets je via de loopbrug van het Groninger Museum richting het centrum. Eenmaal op de Vismarkt aangekomen, ga je rechtdoor via de Stoeldraaierstraat en de Oude en Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat naar het Noorderplantsoen. De wandeling duurt circa 20 minuten, per fiets doe je er ongeveer 10 minuten over.  Op het centraal station - en op sommige plaatsen in de binnenstad - kun je een fiets huren. Klik hier voor meer informatie voor fietsverhuur. Rondom het Noorderplantsoen worden vele tijdelijke fietsenstallingen geplaatst.


Per openbaar vervoer  Groningen is prima te bereiken per trein, en vrijwel alle locaties van Noorderzon zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer of te lopen vanaf het Centraal Station. Plan je route met het openbaar vervoer via www.9292.nl.

Noorderzon bus – Lijn 1
Voor het derde jaar rijdt er dankzij de inzet van Q-link een heuse Noorderzon bus door de stad. Lijn 1 rijdt tijdens Noorderzon tot vlak na middernacht elk kwartier van Hoofdstation Groningen, via Grote Markt, naar het Noorderplantsoen (en terug). Vind hier de exacte tijden.

Heen: Lijn 1 vanaf Hoofdstation richting Reitdiephaven/ Station Noord. Uitstappen bij Noorderzon-halte Noorderplantsoen.
Terug: Lijn 1 vanaf Noorderplantsoen richting Hoofdstation. Opstappen bij de halte Noorderplantsoen

Hoofdstation Groningen is naast met de trein ook goed bereikbaar met de bus. De Q-link lijnen rijden van overal in de ommelanden naar de binnenstad. Ook rijden deze bussen langs de P+R haltes rond de stad. Een goed alternatief voor een autorit door de drukke binnenstad! En met lijn 1 ben je vervolgens zo in het Noorderplantsoen.


Per auto  In verband met de complexe verkeerssituatie rond Groningen adviseren wij je om voor het vertrek een actuele route te plannen via GPS of internet. Parkeergarage Boterdiep is de garage die het dichtst bij het Noorderplantsoen te vinden is, ter hoogte van Boterdiep 85 of Bloemsingel 10. Of parkeer  op één van de grote parkeerterreinen (P+R) in en om de stad. Met een pendeldienst (de Citybus) word je naar het centrum gebracht. Meer informatie over Citybus is te vinden op de website van Gemeente Groningen.

DownTown locaties

Veel DownTown locaties zijn zowel vanaf het Centraal Station als vanuit het Noorderplantsoen goed bereikbaar te voet of per fiets. Op de pagina Locaties kun je het adres van de verschillende locaties opzoeken en zien wat de loopafstand naar locaties vanuit het Plantsoen is. Hou bij het uitzoeken van voorstellingen rekening met deze loopafstand.