Bereikbaarheid

Festivalterrein het Noorderplantsoen

Lopend / fiets  
We raden je aan om waar mogelijk lopend of met de fiets naar het Noorderplantsoen of naar de DownTown-locaties te komen. Rondom het Noorderplantsoen worden vele tijdelijke fietsenstallingen geplaatst.

Vanaf het Centraal Station loop of fiets je via de loopbrug van het Groninger Museum richting het centrum. Eenmaal op de Vismarkt aangekomen, ga je rechtdoor via de Stoeldraaierstraat en de Oude en Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat naar het Noorderplantsoen. De wandeling duurt circa 20 minuten, per fiets doe je er ongeveer 10 minuten over.  Op het centraal station - en op sommige plaatsen in de binnenstad - kun je een fiets huren. Klik hier voor meer informatie voor fietsverhuur. Rondom het Noorderplantsoen worden vele tijdelijke fietsenstallingen geplaatst.


Per openbaar vervoer  
Groningen is prima te bereiken per trein, en vrijwel alle locaties van Noorderzon zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer of te lopen vanaf het Centraal Station. Plan je route met het openbaar vervoer via www.9292.nl.

Met de bus
Je kunt Noorderzon het gemakkelijkst met Q-link groen lijn 1 bereiken. Deze lijn heeft een halte vlak voor het Noorderplantsoen. Q-link groen rijdt tijdens Noorderzon tot vlak na middernacht twee keer per uur van Hoofdstation Groningen, via de Grote Markt, naar het Noorderplantsoen (en terug). Ook vanaf P+R Reitdiep kun je tot middernacht met lijn 1 naar het Noorderplantsoen reizen. Vind hier de exacte tijden.

Heen: Lijn 1 vanaf Hoofdstation richting Reitdiep/Zuidhorn via Zernike Campus. Uitstappen bij halte Noorderplantsoen.
Terug: Lijn 1 vanaf Noorderplantsoen richting Hoofdstation. Opstappen bij de halte Noorderplantsoen (zie plattegrond pagina 97 voor de locatie van de opstap- en uitstaphaltes).

Lijn 1 is niet de enige bus waarmee je Noorderzon kunt bereiken. Je kunt ook lijn 9 vanaf het Hoofdstation pakken en uitstappen bij de halte Oranjesingel. Ook dan sta je zo op het festivalterrein. Vind je een kleine wandeling niet erg? Dan kun je ook Q-link 15 of buslijn 8 nemen vanaf het Hoofdstation naar de bushalte Westerhaven. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen over de Westersingel naar het Noorderplantsoen.


Per auto  
In verband met de complexe verkeerssituatie rond Groningen adviseren wij je om voor het vertrek een actuele route te plannen via GPS of internet. Parkeergarage Boterdiep en Parkeergarage Circus zijn het dichtste bij het Noorderplantsoen. Parkeergarage Boterdiep heeft drie ingangen ter hoogte van Boterdiep 85 of Bloemsingel 10. Parkeergarage Circus vindt u ter hoogte van Korreweg 9. Of parkeer op één van de grote parkeerterreinen (P+R) in en om de stad. Met een pendeldienst (de P+R bus) word je naar het centrum gebracht. Meer informatie over P+R bus is te vinden op de website van Gemeente Groningen.

DownTown locaties

Veel DownTown locaties zijn zowel vanaf het Centraal Station als vanuit het Noorderplantsoen goed bereikbaar te voet of per fiets. Op de pagina Locaties kun je het adres van de verschillende locaties opzoeken en zien wat de loopafstand naar locaties vanuit het Plantsoen is. Hou bij het uitzoeken van voorstellingen rekening met deze loopafstand.