Eten en drinken

Je festivaldag combineren met een lekker hapje eten? Ook dat kan in het plantsoen tijdens Noorderzon! Kies een tafeltje bij een van de vele eettentjes of in Restaurant Noorderzon Cavalho met Achterwerk voor een lekker bord eerlijk eten. Daarna gauw door naar je voorstelling en na die tijd heerlijk borrelen bij de Wijnbar van Op Zuid of haal een lekker (speciaal)biertje bij Bar op Zuid. Ook als je geen voorstelling in de planning hebt kun je heerlijk flaneren over het terrein en een drankje en/of hapje doen op één van de terrassen. Bezoek bijvoorbeeld de Carrousel, Bar op Zuid of de Theetuin. Vanaf daar kun je ook goed de kinderen in de gaten houden, terwijl zij ravotten op de Speelweide!

Op diverse plekken van het terrein zijn watertappunten aangebracht in samenwerking met Waterbedrijf Groningen. Verder werken wij met vele (lokale) ondernemers die allerlei soorten eten aanbieden, zodat je echt de hele dag in het plantsoen kunt vertoeven.

Foto | Pierre Borasci

Noordelijk gedeelte Noorderplantsoen

Koffiebar
Voor een stevig bakkie fairtrade koffie met wat lekkers bezoek je de Koffiebar. De koffie wordt verzorgd door de koffiebranderij van Tiktak. Ook is hier een wisselend assortiment taart verkrijgbaar, voorzien door Smaakaron. De Koffiebar staat aan de zuidwestzijde van Het Dok, naast de Noorderzonshop.

Het Paviljoen
Gezellige drukte vind je bij Het Paviljoen. Aan het water kun je hier genieten van een drankje en kijk je uit over het publiek en de optredens van Het Dok. Het Paviljoen bevindt zich centraal in het park, aan de westzijde van de vijver bij Het Dok.

De Dwergen
Aan de oostzijde van Het Dok is het altijd gezellig druk. Bij dit epicentrum van het festival geniet je volop van de sfeer en het omringende aanbod van muziek, eten en drinken. Hier heb je direct uitzicht op Het Dok.

Cavalho Terras
Op dit vernieuwde terras naast de Muziekkoepel, aan de Kruissingel, drink je onder de rook van Podium Plataan gezellig een drankje.

Noorderzon Restaurant Cavalho met Achterwerk
Op het noordelijke gedeelte van het terrein vind je het vernieuwde Noorderzon Restaurant Cavalho met Achterwerk in een mooie open ruimte in het plantsoen. Hier kan je genieten van een overheerlijk diner met een goed glas biologische wijn. Of kies voor een lekker borrelhapje. 

Zondag 
In hartje Noorderplantsoen staat restaurant Zondag, de enige plek in Groningen waar het elke dag van de week een beetje weekend is. Vijf minuten lopen van het centrum, maar mijlenver van de dagelijkse drukte, vind je er goeie koffie, open WIFI en een menukaart vol lokale heerlijkheden.

Hoogeland Catering
Verzorgt al 25 jaar de saté op Noorderzon! Daarnaast zijn er ook diverse andere gerechten te krijgen, zoals overheerlijke vegetarische oesterzwambitterballen. Gekweekt op koffiedik, dus gemaakt met hart voor de natuur.

Mattie Gelati (ook op Zuid)
Schept zelfgemaakt, biologisch schepijs vanuit een authentiek Italiaans ijswagentje.

Poffernier (ook op Zuid)
Verzorgt heerlijk, ambachtelijk gebakken poffertjes. Met roomboterkrul, wapperend vlaggetje en bestrooid met poedersuiker.

Het Pakhuis
Serveert diverse hapjes en gerechten uit eigen keuken. Verschillende vleesgerechten, maar ook vegetarisch.

STEEKJELOS (ook op Zuid)
Al sinds het begin staat Steekjelos met zijn steekijskraam op Noorderzon. Steekijs is het vertrouwde romige vanille-ijs tussen twee wafeltjes.

Kaas in 't Bakkie
Lekker dippen. Biologische kaasfondue met wit en bruin Turks brood of chocoladefondue met vers seizoensfruit en diverse soorten koek en snoepgoed.

Puur Noord Nederland
De makers van Kaas in 't Bakkie doen nog veel meer en zijn dit jaar ook bij ons te vinden met Puur Noord Nederland; een trailer met de meest heerlijke diners. Of neem een verantwoord sapje: alles hier is biologisch! 

Cooking Highlander
Op houtvuur worden verschillende vlees- en visgerechten op diverse barbecues bereid. Het pronkstuk van de collectie is een imposant gevaarte van vijf meter hoog met drie verdiepingen. Voor de niet-vleeseters hebben de Highlanders op het Zuiderlijke gedeelte een knoflookbrood als alternatief.

Koffiestation (ook op Zuid)
Koffiestation weet exact waar hun koffie vandaan komt, waardoor ze ook beter weten of deze op een eerlijke en/of verantwoorde wijze tot stand is gekomen. Ze schenken hun verse koffie met de hand op met hun filterkoffiebar.

Hasret
Bij de kraam van Hasret kan je niet alleen terecht voor döner kebab, maar ook durum, köfte, lahmacun, falafel en het Turkse drankje aryan.

Cut the Crêpe
Cut the Crêpe verkoopt echte Franse crêpes, zowel hartig als zoet en bovendien biologisch. Op verzoek experimenteren de koks ook graag met nieuwe smaken en combinaties. Cut the Crêpe verkoopt biologische crêpes.

Cow & Chicken
In de prachtige houten foodtruck van Cow & Chicken kan je heerlijke wraps, salades en broodjes vinden, alles met liefde bereid. 

Fleur & Jolien
Dit vrolijke duo staat met hun concept 'Fries & Potatoes' op Noorderzon. Van biologische aardappelen maken zij de heerlijkste producten, zoals truffelfriet en mandja. 

BOEL
Tegenover de centrale kiosk vind je BOEL, de jeu-de-boulesbar aan de rand van het Noorderplantsoen. Ervaar de zomer en drink de meest smaakvolle cocktails en mocktails.

Zuidelijk gedeelte Noorderplantsoen

Bar op Zuid 
Het terras van Bar op Zuid is gelegen aan de Speelweide. Hier kun je, onder het genot van een biertje of een ander drankje, even helemaal tot rust komen. Ook kun je hier genieten van de muziek die gespeeld wordt op het aangrenzende Podium op Zuid.

Wijnbar
Naast het Podium op Zuid en boven de Speelweide staat de Wijnbar. Hier worden mooie biologische wijnen geschonken door deskundig personeel. Neem gerust plaats op het sfeervolle terras waar je op een ontspannen manier kunt bijpraten en kunt luisteren naar muziek van het tegenover liggende Podium Op Zuid.

Carrousel | speciaalbierbar
In het zuidelijke gedeelte van het park vind je het terras van de Carrousel, mèt speciaalbierbar! Hier heb je overdag prachtig uitzicht over het water en kijk je ’s avonds uit over de sfeervol verlichte Leliesingel. Van hieruit bereik je gemakkelijk een voorstelling in de Romeo Tent of een performance in één van de containers aan de Leliesingel. Daarnaast vind je hier, op weg naar de Romeo Tent, diverse eetgelegenheden.

Suikerspin
Voor de echte zoetekauw! Typisch Hollandse snoepkraam met diverse soorten snoep en natuurlijk: suikerspinnen.

Wafelkraam
Originele gebakskraam voor de zoete trek. De Wafelkraam heeft naast wafels, mét vruchten, slagroom of chocolade, ook oublies en soezen.

Theetuin
Idyllisch gelegen aan het water bij de Speelweide. De Theetuin is het rustpunt van het festival, een prachtige oase met een ruime keuze aan thee, koffie, sapjes en andere zoetigheid, in samenwerking met Brownies & Downies. Simon Lévelt voorziet de thee en er is een wisselend assortiment biologische taart verkrijgbaar.

Caffé Mobile
Schenkt echte Italiaanse koffie met een Gronings tintje. Espresso, cappuccino, latte macchiato, doppio, gewone koffie, thee of warme chocolademelk; ze maken het in een handomdraai!

Foodbrothers
Dikke, lekkere en creatieve hotdogs met een grote diversiteit aan verse toppings. Geen standaard broodje en geen standaard worst maar fameuze smaakexplosies met een vleugje soul. Hotdogs 2.0.

Da Carlo
Da Carlo is een romantisch Italiaans restaurant in Groningen en verzorgt dit jaar eten op Noorderzon. Da Carlo kreeg het certificaat van uitmuntendheid van TripAdvisor 2017. Goed eten gegarandeerd dus!

Gastro Bistro XO
Creatief eten voor een fijne prijs kan bij Gastro Bistro XO, de koks koken met de seizoenen mee.

Cooking Highlander
Overheerlijk, knapperig garlic bread. Dit vegetarische tussendoortje wordt in de pan gebakken en besmeerd met een fris laagje stevige yoghurt dat je naar eigen smaak kan beleggen. Zin in barbecue? De Highlanders hebben op het Noordelijke gedeelte van het terrein een slingergrillbarbecue met bourgondische gerechten als alternatief.

Griekse Taverna Doris
Authentieke èn eigentijdse Griekse gerechten. Deel bijvoorbeeld samen met je vrienden diverse kleine gerechtjes en ervaar samen de smaak van Griekenland in Groningen.

De Omhelzing
Kookt met liefde, zorg en verse producten gerechten en hapjes uit de traditionele Indonesische keuken.

Mattie Gelati
Schept zelfgemaakt, biologisch schepijs vanuit een authentiek Italiaans ijswagentje.

Poffernier
Verzorgt heerlijk, ambachtelijk gebakken poffertjes. Met roomboterkrul, wapperend vlaggetje en bestrooid met poedersuiker.

STEEKJELOS 
Al sinds het begin staat Steekjelos met zijn steekijskraam op Noorderzon. Steekijs is het vertrouwde romige vanille-ijs tussen twee wafeltjes.

Koffiestation
Koffiestation weet exact waar hun koffie vandaan komt, waardoor ze ook beter weten of deze op een eerlijke en/of verantwoorde wijze tot stand is gekomen. Ze schenken hun verse koffie met de hand op met hun filterkoffiebar.


    De Carrousel (c) Pierre Borasci


    Bar Op Zuid (c) Pierre Borasci


    Noorderzon Restaurant Cavalho (c) Pierre Borasci