Kinderprogramma

Rotor – Dé plek voor de jongste Noorderzonners!

Ook dit jaar wordt de Speelweide tijdens Noorderzon Performing Arts Festival Groningen weer omgetoverd tot Rotor: dé plek speciaal voor de jongste gasten tussen de 4 en 12 jaar oud (en hun ouders). Noorderzon vindt plaats van donderdag 23 augustus tot en met zondag 2 september 2018.

Op Rotor zijn veel leuke activiteiten; bestaande uit Rotor Colleges, voorstellingen in de Oberon Tent en verschillende voorstellingen en doe-dingen op de Speelweide. Zo kunnen de jonge gasten bijvoorbeeld een eigen vliegbeest bouwen en deze laten vliegen in de Vliegensvlugge Vogelvrije Vliegmachine, kijken naar de langstlopende tekenfilmserie gemaakt door één persoon ter wereld, namelijk door de Groninger Michiel Hoving met Varkentje Rrrund of tasjes bedrukken in de tent van het GRID Grafisch Museum. En om even bij te komen van al deze leuke activiteiten is er de enige echte Relaxerette; een hangmatten-reuzenrad waarin bezoekers even tot rust kunnen komen voordat ze de Speelweide weer verder gaan ontdekken! 

Ook leuk om te weten; de illustrator van Rotor is dit jaar Senne Trip Illustration.

Openingstijden Rotor
Rotor is vanaf vrijdag 24 augustus t/m zondag 2 september geopend. Doordeweeks van 14:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 13:00 tot 18:00 uur. Een aantal voorstellingen en doe-dingen gaan ook nog door in de avond (na 18:00 uur). De activiteiten op Rotor worden betaald met speciale Rotormunten. Deze zijn te koop bij de Kiosk Zuid in het Noorderplantsoen. 1 munt kost €1,75 en 5 munten kosten €7,-. Voorstellingen en doe-dingen in de avond (na 18:00 uur) worden niet betaald met Rotormunten. Tickets voor deze activiteiten zijn ook te koop bij de Kiosk Zuid.

Meer info over het Rotorprogramma