Rarekiek

Misverstand

Hij stond op Noorderzon achter de bar, zij was erheen gegaan als bezoeker. Ze ging er tegenwoordig nog maar amper op uit, ze ervoer steeds vaker de gevolgen van een drankje teveel. Dit betrof dan ook een uitzondering. Drie avonden achtereen hadden zij en de barman nu oogcontact gehad. Meestal vielen de leuke mannen als een blok voor een van haar vriendinnen, maar deze was voor haar. De vierde avond verzamelde ze al haar moed en drukte hem samen met het geld voor het vierde wijntje, een papiertje met daarop haar nummer in zijn hand. Diezelfde avond nog belde hij haar. ‘Morgen ben ik vrij’, zei hij en ze besloten om af te spreken op het festival.

’s Ochtends vroeg ontving ze echter een smsje: ‘Ik moet je iets vertellen. Vandaag neem ik Molly mee naar onze date, mijn ex moet invallen voor een collega en heeft geen oppas kunnen regelen. Is dat oké? Ze is vier jaar en heel gemakkelijk. We zullen geen last van haar hebben.’

Verdorie, dacht ze, heb ik weer, een vent met een kind. Afijn, ze besloot het risico te nemen. Wat had ze te verliezen? Om klokslag vier uur stond ze bij de poffertjeskraam op hem te wachten. Daar kwam hij aan. Zodra ze zag hoe dom ze was geweest barstte ze in lachen uit. 

Molly bleek geen kind, maar een vierjarige bulldog.

 

Geïnspireerd door de lezing Rarekiek van historicus Jan Blaauw, en door de dagelijkse rubriek van die naam in het Dagblad van het Noorden. 

Noorderzon 2019

Niels Knelis Meijer

Noorderzon 2019