Voorstelrondje Noorderzon Redactie

Noorderzon-bezoekers!

Mag ik aan jullie voorstellen: de Noorderzon Redactie, die Noorderzon 2019 realtime zal gaan begeleiden met geschreven stukken, podcasts en af en toe een filmpje. Onze producties worden gepubliceerd op de website en de Facebook-pagina van Noorderzon.

De komende elf dagen gaan wij op de voet volgen wat er op Noorderzon te zien en te horen is. Vooral theater, maar ook muziek en contextprogramma’s. Iedere dag doen we daarvan multimediaal verslag, en iedere dag bespreken wij elkaars producties backstage. We gaan niet recenseren, al zal er wel eens een recensie-achtig stuk tussen zitten. We gaan vooral op zoek naar de bredere thema’s en verbanden die wij op het festival menen te ontwaren. Na afloop van Noorderzon gaan we nog twee weken door met het schrijven van langere essays en reportages. Een terugblik op het festival in de vorm van online longreads, en wie weet, podcasts.

 

Jan Westerhof
Jan Westerhof

Dit zijn de leden van de club:
Nouschka van der Meij (1998) | is beeldend kunstenaar in opleiding aan Academie Minerva. Ook is zij actief als hoofdredacteur en fotograaf voor de Groninger Studentenkrant.
Laura Mijnders (1991) | schrijft verhalen en gedichten, en studeert Communicatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Jelke Ludolphij (2000) | speelt graag met verschillende mediavormen. Hij maakt illustraties, video- en geluidsregistraties. Hij is net begonnen aan een tussenjaar na het behalen van zijn VWO-diploma.
Nicky Palmans (1996) | heeft geblogd voor festival Jonge Harten en behaalde haar Bachelor Kunst Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Sisi van Halsema (1995) | schrijft en fotografeert voor de UKrant van de Rijksuniversiteit Groningen, en maakt nu ook video’s. Zij is Bachelor Europese Talen en Culturen.
Willem van Oosterom (1996) | studeert voor zijn Master Kunst Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn passie ligt bij film: voor zijn Master-stage werkte hij vijf maanden aan seizoen 13 van SpangaS.
Jorien de Boer (1993) | is lerares en Master Nederlandse Taal en Letterkunde. Zij houdt van literatuur en schrijft zelf ook. Verder zingt zij in een koor en is zij Noorderzon-veteraan – als bezoeker en als vrijwilliger.
Lies Mensink (1993) | is de coördinator van de Verhalenvertellersclub. Ze schrijft over theater voor onder meer Theaterkrant en Cultureel Persbureau en leidt gesprekken met makers en publiek. Ze is Master Kunst Cultuur en Media.
Joost Ramaer (1958) | coacht de verhalenvertellers in het kijken naar en vertellen over theater. Hij is freelance journalist voor onder meer Follow the Money, Theaterkrant en Theatermaker, en auteur van De Geldpers (2009, Prometheus), Het geheim van Stroeve (2019, Balans) en Maar hoe dan? (2019, Infocaster).

Tot ziens in het Noorderplantsoen!