Grand Theatre en Noorderzon op zoek naar enthousiaste participanten

In januari 2019 komt theatermaker Yan Duyvendak naar Grand Theatre om een week te werken aan zijn nieuwste project invisible, een coproductie van Noorderzon en Grand Theatre. Daarom zijn we op zoek naar tien enthousiaste Groningers om die week samen met Yan aan dit project te werken. Geschikt voor iedereen van 16 jaar en ouder; geen theaterervaring vereist.

Yan Duyvendak - invisible
Yan Duyvendak is geboren in Nederland, maar woont al tientallen jaren in Zwitserland. Hij maakt voorstellingen die de randen van het theater opzoeken, en het theatrale vermengen met elementen uit onder andere gaming, rechtspraak, flash-mobs en het echte leven. In invisible wil hij onderzoeken hoe rebellie, speelsheid en subversiviteit kunnen bestaan zonder op te vallen. Hoe kun je onzichtbaar zijn in de publieke ruimte en tegelijkertijd die ruimte beïnvloeden? Dit onderzoek wil hij – net als bij eerdere werksessies in India en Colombia – doen met lokale inwoners, met jullie dus!

Wat ga je doen?
Tijdens de week ga je als groep verder bouwen op eerdere werksessies. Samen met Yan ontwikkel je interventies in de publieke ruimte; denk aan een bar, een bank, een museum of een park. Tijdens deze ‘mini-flashmobs’ probeer je individueel of als groep iets scheef te zetten op deze plekken, maar wel zónder dat iemand dat door heeft. Zo verandert iets dat gewoon is in iets ongewoons. Iedereen van de groep wordt uitgenodigd actief mee te maken en mee te denken. Een unieke kans dus om middenin het maakproces te zitten van een professioneel, internationaal kunstenaar én hier aan bij te dragen.

Tijdens de week word je verwacht in ieder geval 4 van de 5 dagen aanwezig te zijn. Er wordt gewerkt vanuit Grand Theatre. Tussen het middagprogramma en het avondprogramma wordt er samen gegeten.

Aanmelden?
Lijkt het jou leuk om een week lang samen te werken met een internationale theatermaker aan zijn nieuwste project? Ben je beschikbaar van 7 t/m 11 januari, elke dag vanaf 14u? Geef je dan vóór 25 december op via onderstaand formulier. Je hoort uiterlijk 31 december of je bent geselecteerd. Vragen? Mail naar milan@grandtheatregroningen.nl

Yan Duyvendak - invisible
Yan Duyvendak - invisible
Aanmelden Yan Duyvendak - invisible