Festivalfotograaf Karel Zwaneveld neemt na 23 edities afscheid van Noorderzon

Geplaatst op: 24 aug 2019

Na bijna alle Noorderzonedities met zijn camera te hebben vastgelegd, neemt onze festivalfotograaf Karel Zwaneveld na 23 jaar afscheid van het festival – en van zijn andere grote fotoklussen.

In het begin – we praten hier over 1996 - schoot hij natuurlijk analoge beelden, vanaf 2001 digitaal. Hiernaast vind je een voorbeeld van een van die eerste digitale foto’s uit zijn – zeer uitgebreide - archief: een foto van de broer van artistiek directeur Mark Yeoman, die het jaar daarna op ons festivalmagazine prijkte. We zijn ontzettend blij dat Karel zo lang een vast element is geweest in het festival, met de prachtige beelden waarmee we door zijn ogen meekeken naar het festival. Heel graag zien we Karel na dit jaar terug als bezoeker. Karel, ontzettend bedankt voor je foto’s, je gezelligheid, jouw blik op wat Noorderzon is, wie Noorderzonners zijn.

Als je ergens witte manen voorbij ziet flitsen deze laatste twee dagen; zwaai even naar Karel.

Lieve Karel, uit de grond van ons hart: 23 keer bedankt. bedanktbedanktbedanktbedankt bedanktbedanktbedanktbedanktbedankt bedanktbedanktbedanktbedanktbedanktbedankt bedanktbedanktbedanktbedanktbedanktbedanktbedanktbedankt.

Tot volgende jaren, aan de andere kant van de lens.

Terug