Meer muziek bekend

Geplaatst op: 23 mei 2019

TheColorGrey, KOKOKO! en Imarhan naar Noorderzon

Over minder dan 3 maanden begint de 29ste editie van Noorderzon. Vandaag maken we een nieuwe lading namen bekend voor het muziekprogramma, dat zich ieder jaar afspeelt op meerdere podia in het Noorderplantsoen. De komende tijd komt daar nog veel meer muziek bij.

Het Dok

Iedere Noorderzon-avond zie je een vrij toegankelijk concert op het iconische vijverpodium Het Dok. We presenteren een wijd spectrum aan genres met dit jaar onder meer de no-nonsense live hiphop van TheColorGrey; hoopgevende elektronische dansmuziek van de Congolese band KOKOKO! en een opzwepende mix van Toeareg-woestijnblues, funk en disco van het Algerijnse Imarhan
Eerder maakten we de volgende Dok-acts al bekend: Durand Jones & The Indications (soul), Golden Dawn Arkestra (tropicalia/funk), Boy Azooga (funk/synthpop) en Joe Armon-Jones (jazz/dub).

Spiegeltent
In de prachtige Spiegeltent vind je elk jaar een klein aantal sfeervolle concerten. Dit jaar nodigen we i.s.m. Stichting Folk het Noorse Stampestuen uit. Met hun nieuwe album Brev fra Amerika (‘Brieven uit Amerika’) op zak brengt deze folkformatie een ode aan de verhalen van de Noorse immigranten die de oversteek waagden naar Amerika eind 19de eeuw. 
Daarnaast is er ook een avond lang Texas blues, cajunmuziek en de rauwe eerlijkheid van de Amerikaanse Charley Crockett. Deze avonturier zag de hele wereld als rondreizend muzikant en kan hier prachtig over vertellen. 

* kaarten voor Spiegeltentconcerten zijn online verkrijgbaar vanaf 15 juni

Podium Plataan en Podium Op Zuid
Podium Plataan (vrije toegang) is hèt podium voor kleine, intieme optredens. De Deense singer-songwriter Paula Tebbens zal hier twee optredens geven waarvan een samen met leden van de Groningse band Town of Saints. Daarnaast ontvangen we de uit Canada afkomstige muziekveteraan Oldseed.

Op Podium op Zuid (vrije toegang) staan twee gitaarhelden uit de improvisatiejazz. Zo is daar het Daan Kleijn Trio met betoverend weemoedige Braziliaanse jazz en de kwartoongitarist Jan Wouter Oostenrijk. Oostenrijk toerde met zijn Maghreb Jazz & Sharqi Blues formatie door heel Noord-Afrika en landt dit jaar voor een dag lang op Noorderzon.

> De muziekline-up tot nu toe vind je hier. Hou ons in de gaten voor meer updates!

Terug