Kaartverkoop hele programma gestart!

Geplaatst op: 15 jul 2019

Over precies een maand is het alweer tijd voor Noorderzon 2019.  Vanaf vandaag is het hele programma in de verkoop gegaan. Kaarten voor het hoofdprogramma zijn al sinds een maand geleden verkrijgbaar. Vanaf vandaag kun je dan ook kaarten kopen voor de andere festivals binnen het festival: Gemaakt in het Noorden, contextprogramma, Literaturia, de Speelweide en het containerprogramma. 

Gemaakt in het Noorden
Zo maakten we op dinsdag het Gemaakt in het Noorden-programma bekend. Bijzonder werk uit Noord-Nederland
Van rauwe monoloog tot dansen in de watertoren en van vrouwenkiesrecht tot aan mannen achter het raam. Met o.a. Het Houten Huis / Maarten Smit, Illustere Figuren / De Verhalen van Groningen en Teddy's Last Ride. 

Contexprogramma
Woensdag werd het contextprogramma bekend gemaakt. Dit programma biedt een dwarsdoorsnede van de actuele stand van zaken in de kunst en de wereld om ons heen. Inspirerende lezingen, gesprekken & debatten, workshops, installaties en exposities. Samen met onze partners bieden we je verbreding en verdieping. 

Literaturia
En vandaag werd dan ook het programma van Literaturia bekend gemaakt! Literaturia is het sprankelende, literaire en poëtische programma van Noorderzon waarbij het vooral om de mooie verhalen gaat. Geen stukjes voorlezen, geen interviewtjes over het zoveelste nieuwe boek, maar bevlogen avonden vol verrassingen. Met onder meer een bijzondere samenwerking tussen Lévi Weemoedt & Özcan Akyol en een live podcast met Botte Jellema, Ype Driessen en Paulien Cornelisse!

Speelweide
Speciaal voor de jongste bezoekers van het festival is er de Speelweide in het Noorderplantsoen: een mini-festival voor iedereen tussen 4 - 12 jaar oud. Ontzettend veel voorstellingen, doe-dingen en speelplezier op een van de gezelligste plekken in het Noorderplantsoen. 

Containerprogramma
Zin in een korte voorstelling? Door het hele Noorderplantsoen vind je verschillende containers vol voorstellingen en installaties. Stap eens een container binnen en laat je overrompelen. 

Concerten in de Spiegeltent en Simplon
En naast al het nieuw toegevoegde programma zijn er ook nog twee nieuwe concerten bijgekomen. In de Spiegeltent zie je naast Charley Crockett (VS) en Stampestuen (NO) ook het Nederlandse Americana dreamteam Next of Kin (Dawn Brothers, DeWolff, Merel Sophie e.a.) op de planken dit jaar.
In Simplon ontvangen we het nieuwe project van Tessa Rose Jackson genaamd Someone. Van di 20 aug t/m do 22 aug kun je gratis naar de Virtual Reality expo Orbit. Op de laatste dag neemt Someone het podium voor een bijzonder concert vol live projecties en psychedelische animaties. Erg bijzonder!

Kortom er valt ontzettend veel nieuws te ontdekken deze zomer op Noorderzon. Lees je rustig in via de programmapagina of in het Noorderzon-magazine!

Terug