Noorderzon maakt eerste programma bekend

Geplaatst op: 23 mrt 2018

Digitale luchtspiegelingen en toveren met pixels

Het is 23 maart, de lente is officieel begonnen en over precies vijf maanden gaat Noorderzon van start. Daarom lichten we vast een tip van de sluier van het programma van dit jaar op. Tijdens de 28e editie van het festival presenteren de Franse multimediakunstenaars Adrien M & Claire B een betoverende serie installaties en digitale mini-performances, die de bezoeker zelf tot leven wekt met een iPad en een Virtual-Reality bril. Meer programma wordt in de komende maanden bekend gemaakt. Noorderzon vindt dit jaar plaats van 23 augustus t/m 2 september.

Over Mirages & Miracles
Wandel door waan en werkelijkheid tijdens een onwaarschijnlijke tocht waarbij je tekeningen laat bewegen, in het donker danst met holografische droombeelden, pixels laat doen wat jij wilt en waar je levensgrote projecties tegenkomt. In de fascinerende, magische wereld van Adrien M & Claire B is het onmogelijke waar en het onware mogelijk. Met Mirages & Miracles scheppen de Franse multimediakunstenaars Adrien Mondot en Claire Bardainne een plek die je voorstellingsvermogen te boven gaat. Menselijke realiteit en digitale luchtspiegelingen ontmoeten elkaar in een serie inventieve installaties en computergestuurde mini-performances, die je deels zelf tot leven wekt met een iPad en een Virtual Reality-bril. In 2010 betoverde het duo Noorderzon al eens met de hightech dansvoorstelling Cinématique. Dit jaar laten ze je zelf de grenzen verkennen tussen authentiek en illusoir, ondenkbaar en bestaanbaar, wonderlijk en onbeschrijflijk.

Kaartverkoop
De online kaartverkoop voor Noorderzon verloopt stapsgewijs. Voor vroege vogels gaat in mei alvast een selectie van voorstellingen tijdelijk in de verkoop, in de maanden daarna volgt steeds meer programma.

23 mei t/m 31 mei | online voorverkoop voor een selectie voorstellingen
23 juni | start online voorverkoop hoofdprogramma
23 juli | start online voorverkoop volledige programma

Op 23 april maken we weer meer programma bekend.

Terug