Noorderzon verhuist kantoren naar VRIJDAG

Geplaatst op: 23 dec 2014

Nog even een mooi nieuwtje zo vlak voor de kerstvakantie. De organisatie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen verhuist van het huidige kantoor aan het Akerkhof waar een pand gedeeld werd met o.a. Noorderlicht Fotomanifestatie, naar een andere prachtlocatie. Noorderzon betrekt vanaf 1 januari de kantoren van VRIJDAG aan de Noorderbuitensingel 11 (het voormalige Prinsentheater) en verhuist daarmee naar een plek waar het theater en de podiumkunsten letterlijk ontzettend dichtbij zijn.

VRIJDAG / Het voormalig Prinsentheater
VRIJDAG / Het voormalig Prinsentheater

Spannend deel van de stad

Daarnaast bevinden de nieuwe kantoren zich op steenworp afstand van bijvoorbeeld het Boterdiep en het Ebbingekwartier waar nu en in de komende jaren spannende ontwikkelingen plaatsvinden. Elk jaar wordt dit deel van de stad interessanter en Noorderzon zit daar graag middenin. En natuurlijk bevindt het nieuwe kantoor zich op de rand van het Noorderplantsoen, waar een groot deel van het festival zich in augustus afspeelt.

 

Inspiratie voor de komende 25 jaar Noorderzon

Noorderzon gebruikt, in fijne afstemming met VRIJDAG, het voormalige Prinsentheater al jaren in augustus als locatie voor voorstellingen, repetities en residenties. De theaterzalen en studio’s worden door het jaar heen volop ingezet door de theaterpoot van VRIJDAG. Maar… Noorderzon sluit niet uit dat er in de komende jaren inspiratie wordt opgedaan voor nieuwe plannen; dat hoort bij een festival dat volop in ontwikkeling is en bovenop de actualiteit zit.

“Als groot, jaarlijks podiumkunstenfestival zitten we bovenop alle ontwikkelingen in de stad en zijn we vaak ook katalysator van allerlei plannen en ontwikkelingen, maar soms voelt het alsof je wat ver afstaat van het theater zelf. Ik heb heel veel zin op vanuit deze dynamische locatie onze ideeën voor de volgende 25 jaar Noorderzon te ontwikkelen. We zijn nog maar 25 jaren jong, immers!”
– Femke Eerland (algemeen directeur Stichting Noorderzon Groningen)

 

Over Noorderzon – komend jaar 25e editie!

Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus 2015 vindt de 25e (!) editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen plaats. Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 135.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen. Voorstellingen vinden plaats in tenten of op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown).

Terug