Noorderzon zoekt jongeren met een verhaal voor de Portugese festivalhit Trigger of Happiness

Geplaatst op: 19 jun 2018

Wil jij meespelen in een voorstelling uit het internationale hoofdprogramma (!) van Noorderzon? Ben jij tussen de 18 en 23 jaar en vind je het leuk om op het podium te staan? Durf je te praten over jouw persoonlijke leven en taboes? Dan zoeken we jou! Voor de voorstelling Trigger of Happiness zijn de Portugese theatermakers Ana Borralho & João Galante op zoek naar jongeren met een verhaal die wel zin hebben in een potje Russische Roulette. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Over de voorstelling | Trigger of Happiness
Stel je dit voor: een tafel met in het midden een revolver en eromheen twaalf jongeren. Het pistool dat bepaalt wie aan het woord is. Waarover? Over alles wat doorgaans alleen hardop wordt besproken als er niemand in de buurt is: liefde, seks, drug, angst, de toekomst, hun families. Knisperend, ongewoon en goudeerlijk; dat is deze regelrechte Portugese festivalhit die momenteel Europa verovert. In Trigger of Happiness nodigen regisseurs Ana Borralho en João Galante op elke locatie waar ze spelen twaalf lokale jongeren tussen 18 en 23 jaar uit voor dit ontwapenende potje Russische roulette. Met de revolver als spelleider beantwoorden de jongeren een reeks onverwachte vragen. Aan de hand van hun specifieke antwoorden brengen de theatermakers een universele en existentiële zoektocht in kaart: hoe vinden we geluk? En vooral, hoe vinden we geluk in een ongelukkige samenleving? Bekijk de Trailer hier.

Beschikbaarheid
Samen met de andere jongeren die zich hebben aangemeld, repeteer je voorafgaand aan het festival vier dagen. Het is vrij simpel; je zit aan tafel met de andere jongeren en vertelt over je verhaal wanneer je aan de beurt bent. De voorstelling is Nederlands gesproken maar je krijgt aanwijzingen en uitleg in het Engels door de theatermakers. Naast de repetitiedagen speel je drie voorstellingen, elke avond één. Het is dus noodzakelijk dat je beschikbaar bent van 19 t/m 25 augustus. Natuurlijk zorgen wij die dagen goed voor je en mag je vrienden of familie uitnodigen voor de voorstelling.

  • Je bent beschikbaar voor de repetities op 19, 20, 21 en 22 augustus.
  • Je bent beschikbaar voor drie voorstellingen op 23, 24 en 25 augustus in het Grand Theatre

Aanmelden?
Wil je meedoen? Leuk! Geef je op door voor zondag 1 juli onderstaand formulier in te vullen. Vervolgens krijg je uiterlijk vrijdag 6 juli van ons te horen of je wel of niet door de voorronde bent gekomen. Wanneer dit het geval is, willen de theatermakers Ana Borralho & João Galante graag met je Skypen (in het Engels). Nadat zij met alle kandidaten uit de voorronde hebben gesproken maken zij de uiteindelijke selectie.

Aanmelden deelname Trigger of Happiness
Terug