OPROEP: Noorderzon Redactie

Geplaatst op: 11 jun 2019

Noorderzon zoekt (aspirant) verhalenvertellers

Wil jij meer ervaring op doen met het vertellen van verhalen? Hoe maak je een pakkende podcast? Hoe krijg je de “Noorderzon-ervaring” het best in beeld? Hoe leg jij je eigen festivalroes in woorden vast? Heb je zin om je elf dagen lang onder te dompelen in het festival, veel te leren en (heel) veel voorstellingen te zien? Meld je dan nu aan!

In 2016 zijn wij gestart met een schrijversgroep onder leiding van journalist Joost Ramaer (oa Follow the Money, Theaterkrant en Theatermaker) en dit jaar is het tijd voor een vierde editie! We gaan verschillende verhalen publiceren op verschillende manieren: van een inhoudelijk artistiek stuk tot een video-interview met een bezoeker. Van een reportage over een lezing tot een podcast met een Noorderzonartiest. Van een gedicht over jouw ervaring tot misschien wel een stripverhaal. 

We zijn op zoek naar een veelzijdige groep verhalenvertellers: filmers, dichters, schrijvers en meer! We gaan deelnemers breder opleiden dan enkel in het schrijven over voorstellingen. Daarom nodigen we verschillende gastdocenten uit die komen vertellen over hun werkpraktijk. Met de Noorderzon-redactie publiceren we in aanloop, tijdens en vlak na het festival verschillende verhalen op onze website en sociale media.

Wij willen je graag trainen in verdieping en duiding van het programma en het festival. We komen dagelijks bij elkaar, om te praten over wat je de vorige dag hebt gezien op het festival en om elkaars werk te lezen, bekijken of luisteren en samen te verbeteren. Daarna ga je samen eten en bezoek je één of meerdere voorstellingen. Je maakt op een enorm intensieve manier kennis met het festival en wij vinden het belangrijk om je te leren bekwamen in het vertalen van jouw ervaring naar een medium dat goed bij je past.

Wat vragen we
- Affiniteit met kunst en cultuur en theater in het bijzonder
- (Enige) ervaring als ‘verhalenverteller’ is een voorwaarde, over kunst en cultuur is een pre
- Beschikbaar zijn tijdens het festival (15-25 augustus 2019)
- Kunnen werken met deadlines

Wat bieden we
- Professionele begeleiding door Joost Ramaer en verschillende gastdocenten
- Vrijkaarten voor Noorderzon-voorstellingen
- Eten en drinken, een T-shirt en polsbandje tijdens het festival
- Jouw stuk(ken) gepubliceerd op noorderzon.nl en op Noorderzons online kanalen

Aanmelden
- Om mee te kunnen doen vragen we je vóór 24 juni een korte motivatie en CV op te sturen naar info@noorderzon.nl
- Maak in je brief (of video, podcast, tekening of iets anders) duidelijk bij welk soort ‘verhalen’ je interesse en je kracht ligt.
- Stuur daarbij ook een eigen productie mee waar je trots op bent.

Terug