Vacature: stage communicatie

Geplaatst op: 18 nov 2019

Noorderzon is op zoek naar enthousiaste stagiair(e)s ter versterking van ons office- en communicatieteam in de aanloop naar de 30e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen (13-23 augustus 2020).
 
Wat ga je doen?
In 2020 bestaat Noorderzon 30 jaar. Dat worden we natuurlijk maar één keer, dus daar gaan we wel even bij stil staan! Jouw stage richt zich vooral op het doen van onderzoek en het verzamelen van informatie over de context waarin Noorderzon is ontstaan, het verzamelen van verhalen en dit omzetten naar aantrekkelijke content voor online en offline media. Je houdt je ook bezig met andere taken binnen de externe communicatie van Noorderzon, waaronder tekstschrijven, webredactie en social media-beheer, drukwerkbegeleiding en doelgroepenmarketing. Daarnaast ondersteun je het office management bij interne communicatie, zodat je meer inzicht krijgt in de volle breedte van de organisatie. Je helpt mee met het verzamelen van data voor ons jaarverslag, onderhoudt adressenbestanden, houdt ons media-archief bij en gaat mee op bezoek bij andere instellingen. Je wordt binnen deze stage begeleid door onze office- en communicatieafdeling. Binnen je stage is ruimte om te werken aan jouw doelen of interesses binnen het festival, dus deel die ook met ons in je sollicitatiebrief.

Wie zijn wij en wat bieden wij?
Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Een jaarlijks elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.

Noorderzon is een lerende en dynamische organisatie. Wij willen nieuwsgierige, leergierige en enthousiaste mensen de kans geven een kijkje achter de schermen te nemen bij de organisatie van een festival en om actief een steentje bij te dragen. Een festival organiseren is hard werken met erg veel mogelijkheden tot persoonlijke groei, dus bij ons geen stages om koffie te zetten of het kopieerapparaat te leren kennen.

Wij bieden professionele begeleiding in een enthousiast en leuk team, met heel korte lijnen naar elkaar. Er is een fijne werkplek beschikbaar, waar je ook eventuele (andere) werkzaamheden als studie kan verrichten. Noorderzon staat middenin het sociaal-culturele leven van Groningen en ver daarbuiten en heeft een zeer breed netwerk, waar je erg veel waardevolle contacten in op kan doen voor je toekomst. Daar helpen wij ook graag bij. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Wie ben je?  
- Je hebt een sterke affiniteit met podiumkunsten, festivals en bij voorkeur met Noorderzon
- Je volgt een relevante opleiding (MBO/HBO/WO) en bent bijna klaar (een werkervaringsstage voor afgestudeerden is ook mogelijk)
- Je hebt een vlotte en nette schrijfstijl en durft je pen te gebruiken (vooral in het Nederlands, en een beetje Engels)
- Je beschikt over een grote mate van zelfredzaamheid, maar je kunt ook goed samenwerken
- Je bent een snelle en creatieve denker en kunt mensen enthousiasmeren
- Je raakt niet snel in de stress en werkt nauwkeurig
- Je hebt humor (en kunt ook slechte humor waarderen)
- Je hebt affiniteit met en kennis van het gebruik van social media, Office en hebt eventueel basiskennis van het gebruik van een CMS
- Je woont in (de omgeving van) Groningen

Periode en beschikbaarheid
We bieden verschillende stageplekken en maken graag in overleg een gepast stageplan dat binnen de verplichtingen van je studie past (of binnen je eigen plan als het een werkervaringsplek betreft).

We zoeken stagiair(e)s voor:
- de periode mei t/m augustus;
 
Er kan veel in overleg, dus geef duidelijk aan wat je zelf graag zou willen en of je ook in de zomer kan meewerken.

Meer informatie en reageren
Stuur uiterlijk donderdag 12 december je motivatiebrief en CV naar info@noorderzon.nl. Stuur daarbij ook een door jou geschreven (korte) tekst (persbericht, recensie, promotietekst, opiniestuk etc.) mee waar je echt trots op bent én een half A4’tje waarin je een korte actie omschrijft om een nieuwe doelgroep te interesseren voor Noorderzon. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 51.

Tip voor je motivatiebrief: er kan veel in overleg, dus geef in je brief vooral aan wat jij zelf interessant vindt en wat je wellicht nog niet (goed) kunt, maar wel wilt ontwikkelen. Je komt om iets te leren!

Meer informatie over Noorderzon vind je op www.noorderzon.nl. Je kunt je brief richten aan Milou de Boer, hoofd marketing & communicatie. Met vragen kun je contact opnemen met onze officemanagers Bianca Burema of Maryanti Tjia via info@noorderzon.nl of (050) 314 02 78.
 

Terug