Vacature stage communicatie & marketing

Geplaatst op: 03 dec 2018

Stichting Noorderzon Groningen is op zoek naar een of meerdere stagiair(e)s ter versterking van de communicatie- en marketingafdeling in aanloop naar de 29e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen (15-25 augustus 2019).
 
Wie zijn wij en wat bieden wij?
Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Een jaarlijks elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.

Noorderzon is een lerende en dynamische organisatie. Wij willen nieuwsgierige, leergierige en enthousiaste mensen de kans geven een kijkje achter de schermen te nemen bij de organisatie van een festival en om actief een steentje bij te dragen. Een festival is hard werken met erg veel mogelijkheden tot persoonlijke groei, dus bij ons geen stages om koffie te zetten of het kopieerapparaat te leren kennen.

Wij bieden professionele begeleiding in een enthousiast en leuk team, met heel korte lijnen naar elkaar. Er is een fijne en goed geoutilleerde werkplek beschikbaar, waar je ook eventuele (andere) werkzaamheden als studie kan verrichten. Noorderzon staat middenin het sociaal-culturele leven van Groningen en ver daarbuiten en heeft een zeer breed netwerk, waar je erg veel waardevolle contacten in op kan doen voor je toekomst. Daar helpen wij ook graag bij. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Wat ga je doen?
- Je krijgt als één van de eersten informatie over het programma, waardoor je mee leert denken over welke doelgroepen het beste bij een voorstelling passen
- Deze informatie leer je om te zetten in creatieve campagnes en korte acties, die je vervolgens ook uitzet
- En gebruik je voor activerende content op Noorderzons social media-kanalen: Facebook, Instagram en Twitter, die je vervolgens ook in de gaten houdt
- Je houdt de website up to date door content te plaatsen en te bewerken
- Je leert verschillende teksten schrijven: van nieuwsbericht tot persbericht tot programmateksten
- Je onderhoudt contact met verschillende artiesten
- Je leert drukwerk begeleiden voor een aantal specifieke projecten
- Je werkt samen met collega’s van allerlei verschillende afdelingen binnen een overzichtelijk team
- En heel belangrijk: je leert plannen en organiseren als een pro
- Daarbij is veel ruimte voor je eigen interesses binnen het festival

Wie ben je?  
- Je hebt een sterke affiniteit met podiumkunsten, festivals en bij voorkeur met Noorderzon
- Je volgt een relevantie HBO/WO-opleiding en bent bijna klaar (een werkervaringsstage voor afgestudeerden is ook mogelijk)
- Je hebt een vlotte en nette schrijfstijl en durft je pen te gebruiken (vooral in het Nederlands, en een beetje Engels)
- Je beschikt over een grote mate van zelfredzaamheid, maar je kunt ook goed samenwerken
- Je bent een snelle en creatieve denker en kunt mensen enthousiasmeren
- Je raakt niet snel in de stress en werkt nauwkeurig
- Je hebt humor (en kunt ook slechte humor waarderen) en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit
- Je hebt affiniteit met en kennis van het gebruik van social media, Office-programma’s en hebt eventueel basiskennis van het gebruik van een CMS
- Je woont in (de omgeving van) Groningen

Periode en beschikbaarheid
De stage bouwt in intensiteit op van april (1 à 2 dagen per week) t/m augustus (full time). In totaal loop je ongeveer 3 maanden full time stage, verspreid over een langere periode. In overleg kan het ook anders, maar een grote beschikbaarheid in de zomer is noodzakelijk.

Meer informatie en reageren
Stuur uiterlijk maandag 21 januari je motivatiebrief en CV naar info@noorderzon.nl. Stuur daarbij ook een door jou geschreven (korte) tekst (persbericht, recensie, promotietekst, opiniestuk etc.) mee waar je echt trots op bent én een half A4’tje waarin je een korte actie omschrijft om een nieuwe doelgroep te interesseren voor Noorderzon.

Tip voor je motivatiebrief: er kan veel in overleg, dus geef in je brief vooral aan wat jij zelf interessant vindt (binnen het vakgebied marketing en communicatie) en wat je wellicht nog niet (goed) kunt, maar wel wilt ontwikkelen. Je komt om iets te leren!

Meer informatie over Noorderzon vind je op deze website. Je kunt je brief richten aan Milou de Boer, hoofd marketing & communicatie. Met vragen kun je contact opnemen met onze Office via info@noorderzon.nl of (050) 314 02 78.

 

Terug