Giften

Stichting Noorderzon Groningen is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling, ook wel: ANBI status genoemd. Hier is meer te lezen over wat een ANBI is of aan moet voldoen: www.daargeefjeom.nl/wat-is-een-anbi/ en bij belastingdienst.nl natuurlijk.

Het is onder bepaalde voorwaarden gunstiger door stimuleringsmaatregelen van de rijksoverheid, om aan cultuur – aan ons, aan Noorderzon bijvoorbeeld!- te schenken, als een instelling een ANBI status heeft.  Daarover kun je meer lezen op de site www.daargeefjeom.nl of gebruik de schenkcalculator!

Geven aan Noorderzon

De Geefwet is per 1 januari 2014 erg vereenvoudigd, je kunt onze Vriend worden en een extra bijdrage geven die veelal geheel aftrekbaar is in je belastingaangifte; de gift dient dan wel groter te zijn dan 25 euro. Het formulier vind je hier, dit kan worden opgestuurd naar onze postbus of via email naar info@noorderzon.nl.

Geen Vriend worden maar wel een gift willen doen? Dan gebruik je hetzelfde formulier, maar kruis je het hokje ‘Vriend Worden’ gewoon niet aan.

In beide gevallen: grote dank!


Er zijn ook reguliere formulieren van de belastingdienst, die vind je hier:

  • Het formulier voor de overeenkomst tussen Noorderzon en jou voor een periodieke gift in natura.
  • Het formulier voor de overeenkomst tussen Noorderzon en jou voor periodieke gift in geld.
  • Het formulier voor een betalingsmachtiging.


Gegevens Stichting Noorderzon

International Bank Account Number [IBAN]: NL93RABO0329455389
Bank Identifier Code [BIC]: RABONL2U
Kamer van Koophandel dossiernummer: 41009224
Fiscaal Nummer: 004734257