Giften

Stichting Noorderzon Groningen is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling, ook wel: ANBI status genoemd. Hier is meer te lezen over wat een ANBI is of aan moet voldoen: www.daargeefjeom.nl/wat-is-een-anbi/ en bij belastingdienst.nl natuurlijk.

Het is onder bepaalde voorwaarden gunstiger door stimuleringsmaatregelen van de rijksoverheid, om aan cultuur – aan ons, aan Noorderzon bijvoorbeeld!- te schenken, als een instelling een ANBI status heeft.  Daarover kun je meer lezen op de site www.daargeefjeom.nl of gebruik de schenkcalculator!

Geven aan Noorderzon

De Geefwet is per 1 januari 2014 erg vereenvoudigd, je kunt onze Vriend worden en een extra bijdrage geven die veelal geheel aftrekbaar is in je belastingaangifte; de gift dient dan wel groter te zijn dan 25 euro. Het formulier vind je hier, dit kan kosteloos aan ons antwoordnummer worden verzonden.

Geen Vriend worden maar wel een gift willen doen? Dan gebruik je hetzelfde formulier, maar kruis je het hokje ‘Vriend Worden’ gewoon niet aan, en stuur het kosteloos op aan ons antwoordnummer.

In beide gevallen: grote dank!


Er zijn ook reguliere formulieren van de belastingdienst, die vind je hier:

  • Het formulier voor de overeenkomst tussen Noorderzon en jou voor een periodieke gift in natura.
  • Het formulier voor de overeenkomst tussen Noorderzon en jou voor periodieke gift in geld.
  • Het formulier voor een betalingsmachtiging.


Gegevens Stichting Noorderzon

International Bank Account Number [IBAN]: NL93RABO0329455389
Bank Identifier Code [BIC]: RABONL2U
Kamer van Koophandel dossiernummer: 41009224
Fiscaal Nummer: 004734257