Toegankelijkheid

Hieronder vind je een overzicht van onze toegankelijkheidopties bij voorstellingen in het Noorderplantsoen en in DownTown Groningen. Voorstellingen die toegankelijk zijn voor doven en slechthorenden, die rolstoeltoegankelijk zijn of voor alle leeftijden toegankelijk, herken je aan onderstaande iconen.

Geschikt voor doven en slechthorenden

Geschikt voor doven en slechthorenden

Bovenstaand icoontje betekent dat de voorstelling door het testpanel van het Clubhuis voor Doven geschikt is bevonden voor doven en slechthorenden.  

Familievoorstelling

Familievoorstelling

Dit icoontje betekent dat het om een familievoorstelling gaat. Het hoofdprogramma van Noorderzon is grotendeels bedoeld voor (jong) volwassenen.   Voorstellingen voorzien van dit icoontje zijn ook geschikt voor families met kinderen tussen 6 en...

Rolstoelvriendelijk

Rolstoelvriendelijk

Dit icoontje betekent dat de voorstelling rolstoelvriendelijk is. Let op: het aantal rolstoelplaatsen per locatie is beperkt. Er zijn rolstoelplaatsen te reserveren via de website bij het kopen van de kaartjes. Neem voor meer informatie contact met ons...

Parkeren voor minder validen


Er is ook een parkeerplaats aan de rand van het plantsoen ingericht voor minder validen. De parkeerplaats bevindt zich achter de Ophelia Tent, aan de Nieuwe Boteringestraat. De precieze locatie zie je op deze plattegrond.