Ainslie Henderson

Adjust

Newcastle, Verenigd Koninkrijk

(c) Ainslie Henderson

Adjust

Newcastle, Verenigd Koninkrijk

Intiem stop-motiontheater over onverwacht vaderschap
Hij deed ooit mee aan de Britse versie van Idols (Fame Academy), scoorde een top 5-hit en - na een carrièreswitch die hem van een succesvolle singer-songwriter tot fabuleuze animator maakte - won hij in 2013 een BAFTA. En nu zet de Schot Ainslie Henderson de eerste stappen om ook de theaterwereld naar zijn hand te zetten. Adjust is zijn allereerste voorstelling-in-wording, over hoe hij vorig jaar zeer onverwachts vader werd. Terwijl Henderson hardop naar antwoorden op vragen over liefde en vaderschap zoekt, maakt hij live op het podium animaties die zijn verhaal begeleiden. Daarbij gunt deze begenadigd verhalenverteller je een intiem kijkje in zijn hoofd én in de magische wereld van stop-motion film. Hij gaat met zijn kind, zijn vader, zichzelf én vooral met jou als toeschouwer een diepe verbintenis aan. In het tweede deel presenteert Henderson fragmenten van zijn veelbekroonde animatiewerk tot nu toe.

Wil je meer te weten komen over deze voorstelling en de makers? De voorstelling van dinsdag 20 augustus om 20:30 uur heeft een nagesprek waarin je alles kunt vragen!

“In a way, by letting us into his headspace and studio space, Henderson hasn’t softened the spectacle of stop-motion but magnified it by revealing to his audience the love and care that goes into making his puppets,”

- Rob Munday, Short of the Week over Stems

Credits

Tekst en regie | Ainslie Henderson
Spel | Ainslie Henderson
Vormgeving | Ainslie Henderson
Met dank aan | deelnemers workshop in Groningen

Coproductie | Met steun van Puppet Animation Scotland en Cove Park

Afbeeldingsresultaat voor ammodo logo Afbeeldingsresultaat voor create to connect create to impact

Toon alle credits