Bissane Al Charif en Chrystèle Khodr

I Once Entered a Garden

Parijs/Beiroet, Frankrijk/Libanon

I Once Entered a Garden

Parijs/Beiroet, Frankrijk/Libanon

I Once Entered a Garden

Parijs/Beiroet, Frankrijk/Libanon

De ontdekking van liefde en seks in tijden van oorlog en vrede
Iedereen kent wel zo’n verhaal: de jonge jongen die jarenlang via de tuin bij zijn heimelijke getrouwde liefde naar binnen glipte, of een rits auto’s op een parkeerplaats bovenop een heuvel die bij het vallen van de nacht lustig heen en weer bewegen. In de multimediale installatie I Once Entered A Garden draait het om de eerste seksuele en liefdeservaringen van verschillende generaties mannen en vrouwen uit het Midden-Oosten. Met de verhalen van hun tienerjaren als uitgangspunt, onderzoeken theatermakers Bissane Al Charif (Parijs) en Chrystèle Khodr (Beiroet) de ontdekking van liefde en seks in tijden van oorlog en vrede, alsook de menselijke neiging om ‘de ander’ te exotiseren. Via een reeks interactieve audio-installaties, bewegend tussen feit en fictie, krijg je de kans om te verdwalen in een verloren tuin vol unieke - maar o zo herkenbare - herinneringen. Ondeugend, liefdevol en overrompelend.

Wil je meer te weten komen over deze voorstelling en de makers? De voorstelling van donderdag 15 augustus om 19:30 uur heeft een nagesprek waarin je alles kunt vragen!

“Syrian-Palestinian set designer Bissane al-Charif and Syrian director Wael Ali created an interactive, playful and slightly voyeuristic installation inspired by the Asmahan song 'I Once Entered a Garden'”

- Zéna Zalzal, lorientlejour

Credits

Idee | Bissane Al Charif, Chrystèle Khodr, Waël Ali
Vormgeving | Bissane Al Charif, Chrystèle Khodr, Waël Ali
Muziek | Hadi Deaibess
Techniek | Nadim Deaibes

Met steun van Heinrich Böll Stiftung Middle East Office, Beirut, KKV, Al Mawred Culture Resource.  

Afbeeldingsresultaat voor ammodo logo

Toon alle credits