Guillermo Calderón

Dragón

Santiago, Chili

Europese première

EPH Teatro uc

Dragón

Santiago, Chili

Europese première

Urgent en sexy stuk over kunst, fake news en verraad
Uit de koker van een van Chili’s belangrijkste schrijvers en regisseurs komt Dragón, een razendknap, urgent, sexy en tikje duister stuk over een groep politiek actieve kunstenaars: The Dragón Group. Het collectief komt geregeld nachtelijk samen in hetzelfde restaurant in downtown Santiago, waar ze in het grootste geheim beslissen over de volgende installatie waarmee ze de samenleving willen opschudden. Ditmaal kiezen ze voor zo’n ingewikkeld onderwerp dat hun kunst hun ondergang dreigt te worden. De enige oplossing is een extreme creatieve vlucht voorwaarts, een ontsnapping die berust op hoogverraad. Vol zwarte humor en onverbloemde dialogen met een fijn sinistere ondertoon, reflecteert Guillermo Calderóns Dragón op de waarde van kunst in moderne tijden: wat is nog waar en wat niet in een tijd van fake news en verstoorde machtsverhoudingen? Wie kun je nog vertrouwen? Calderón dus, met zijn Dragón Group.

Wil je meer te weten komen over deze voorstelling en de makers? De voorstelling van vrijdag 16 augustus om 19:30 uur heeft een nagesprek waarin je alles kunt vragen!

A rigorously experimental theater artist who is also a screenwriter ("Neruda"), Calderón is inexorably drawn to those points where art and politics uneasily intersect.

- Charles McNulty, Los Angeles Times

Credits

Tekst en regie | Guillermo Calderón
Spel | Luis Cerda, Camila González y Francisca Lewin
Vormgeving en licht | Rocío Hernández
Assistent-regisseur | Ximena Sanchez
Regie | María Paz González

Coproductie | Teatro a Mil Foundation en Teatro UC

Afbeeldingsresultaat voor ammodo logo

Toon alle credits