Vicky Chow speelt Glass

Concert in de Lutherse Kerk

New York, Verenigde Staten

Kaitlin Jane

Concert in de Lutherse Kerk

New York, Verenigde Staten

Kaitlin Jane

Soundsofmusic & Noorderzon halen wereldpianiste naar Groningen
De Canadese wereldpianiste Vicky Chow is twee keer te gast in de Lutherse Kerk tijdens Noorderzon met twee verschillende projecten. Haar expressieve en genuanceerde spel werd in de Amerikaanse pers "briljant" (New York Times) genoemd en zijzelf een "nieuwe ster van de actuele muziek" (Los Angeles Times). Ze is de pianiste van de vermaarde Bang on a Can All-Stars, en speelt wereldwijd met veel succes fonkelnieuwe pianostukken.

Vicky Chow speelt Glass
Tijdens het zondagmiddagconcert staan de Etudes van de godfather van minimal music, Philip Glass, centraal. De Etudes zijn betoverende pianostukken die lang alleen door de legendarische maestro zelf gespeeld werden. Maar die tijd is voorbij; de uitvoering van zijn piano-etudes door Vicky Chow evenaart die van de grootmeester en is een van de meest memorabele.

*Het is mogelijk om een combiticket te kopen voor de twee concerten van Vicky Chow. Voor slechts € 20,- heb je toegang tot zowel het concert op zondagmiddag (18 aug Vicky Chow speelt Glass) als die op maandagavond (19 aug Surface Image).

Vicky Chow: Surface Image

"But in Chow’s hands, the riffs-for-days feel can call to mind other swing references; at times, her playing conjures a vision of some vintage piano genius like Art Tatum coming back to life and getting high on post-minimalism."

- Seth Colter Wells, Pitchfork