Vicky Chow speelt Tristan Perich

Concert in de Lutherse Kerk

New York, Verenigde Staten

Concert in de Lutherse Kerk

New York, Verenigde Staten

Concert in de Lutherse Kerk

New York, Verenigde Staten

Soundsofmusic i.s.m. Noorderzon brengen wereldpianiste naar Groningen voor twee concerten
De Canadese wereldpianiste Vicky Chow is twee keer te gast in de Lutherse Kerk tijdens Noorderzon met twee verschillende projecten. Haar expressieve en genuanceerde spel werd in de Amerikaanse pers ‘briljant’ (New York Times) genoemd en zijzelf een ‘nieuwe ster van de actuele muziek’ (Los Angeles Times). Ze is de pianiste van de vermaarde Bang on a Can All-Stars, en speelt wereldwijd met veel succes fonkelnieuwe pianostukken.

1 vleugel, 40 speakers 
Surface Image is een ronduit meesterlijk stuk waarin elektronica en pianoklanken een bijzondere relatie aangaan. Het is een compositie geschreven door geluidskunstenaar Tristan Perich. Omringd door veertig luidsprekers zit Vicky Chow in haar eentje achter een vleugel terwijl digitale en analoge geluiden samenkomen: haar virtuoze pianospel en de 1-bits elektronica zijn in dialoog met elkaar en creëren een harmonisch geheel. Een onvergetelijke ervaring als afsluiter van haar bezoek aan Groningen.

*Het is mogelijk om een combiticket te kopen voor de twee concerten van Vicky Chow. Voor slechts € 20,- heb je toegang tot zowel het concert op zondagmiddag (18 aug Vicky Chow speelt Glass) als die op maandagavond (19 aug Surface Image). 

Vicky Chow speelt Glass

"With its overlapping patterns, static harmonies, and relentless repetition—not to mention its unbroken, hour-plus length—Surface Image might easily be seen as a 21st-century companion to the minimalist classics of the 1960s."

- The Bandcamp Blog