Geef een Noorderzon-kaartje cadeau aan iemand die het zelf niet kan betalen

Geplaatst op: 30 jul 2018

We hebben de handen ineen geslagen met de Groningse Quiet-community zodat Noorderzon-publiek een extra kaartje kan kopen voor iemand die niet zoveel te besteden heeft. De Verenigde Podiumkunstenfestivals, het samenwerkingsverband van meer dan 40 landelijke festivals, is dit jaar gestart met het project ‘Geef een Toegift’. Door het hele land wordt publiek opgeroepen een entreekaartje te kopen voor iemand die het zelf niet kan betalen. Samen met Quiet Groningen zorgen we er voor dat het extra Noorderzon-kaartje goed terecht komt.

Geef een Toegift!
‘Geef een Toegift’ is een initiatief van De Verenigde Podiumkunstenfestivals, een samenwerkingsverband van meer dan 40 landelijke festivals. Door het hele land roepen de festivals publiek op om een entreekaartje te kopen voor iemand die het zelf niet kan betalen. Naar analogie van de ‘uitgestelde koffie’ (een project waarbij in koffiezaken bij het afrekenen van een kop koffie voor een tweede kop betaald kon worden, die later door iemand met minder financiële middelen gedronken kon worden) komen de festivals met het ‘uitgestelde kaartje’. Elk deelnemend festival werkt samen met een lokale partner. Voor Noorderzon is dat Quiet Groningen.

Hoe werkt het?
Voor € 10,- kun je een kaartje voor Geef een Toegift kopen via deze pagina. We hebben voor alle festivalvoorstellingen kaarten gereserveerd en zorgen er samen met Quiet Groningen voor dat het kaartje terecht komt bij iemand uit de Quiet Community, die graag een voorstelling zou bezoeken maar niet de financiële mogelijkheden heeft.

Wat is en doet Quiet?
Ondanks de welvaart én de aantrekkende economie leven naar schatting 1,4 miljoen mensen in Nederland in armoede. Voedselbanken zijn – helaas – voor velen onmisbaar. Chronisch geldgebrek leidt tot minder kansen voor volwassenen én hun kinderen, sociaal isolement ligt op de loer. Quiet wil armoede verzachten en al doende dat sociaal isolement voorkomen of doorbreken. In 2015 is de eerste Quiet Community van start gegaan in Tilburg. In 2017 zijn er community’s in Maastricht, Groningen en Den Bosch van de grond gekomen, in de eerste helft van 2018 zijn Rotterdam, Drechtsteden en Hilvarenbeek gestart. Elke Community werft lokale sponsors om haar ‘members’ om beurten via een digitaal systeem iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen: van een tweedehands fiets tot een etentje, van een knipbeurt tot kaartjes voor een voorstelling of voetbalwedstrijd. Daarnaast wil Quiet mensen in armoedesituaties de kans geven om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten, bijvoorbeeld als vrijwilliger: goed voor hun zelfvertrouwen én voor de mensen die ze daarmee helpen.

Naast deze nieuwe samenwerking met Quiet, heeft Noorderzon al een aantal jaren projecten en samenwerkingen lopen met maatschappelijke partners, zoals Voedselbank Groningen. Dit jaar komt daar ook Stichting Vier het Leven bij.

 

Terug