Openingsvoorstelling bekend

Geplaatst op: 23 apr 2018

Noorderzon opent 28e editie met virtuoos hiphoppleidooi voor open grenzen

Noorderzon opent de 28e editie van het festival met de nieuwste voorstelling van de veelgeprezen Braziliaanse choreograaf Bruno Beltrão. Met Inoah haalt de jonge Beltrão, die op spectaculaire wijze de danstaal van de hiphop revolutioneerde, opnieuw de straat naar het podium in zijn compromisloze aanklacht tegen gesloten grenzen. Van 23 t/m 31 mei is het mogelijk om alvast kaarten voor deze voorstelling te kopen. Vervolgens start op 23 juni de kaartverkoop voor het volledige hoofdprogramma. Noorderzon vindt dit jaar plaats van 23 augustus t/m 2 september. Meer programma wordt in de komende maanden bekend gemaakt.

Over Inoah
Energiek, confronterend, compromisloos: Bruno Beltrão is terug! In 2009 maakten hij en zijn Grupo de Rúa al grote indruk op Noorderzon met de explosieve dansvoorstelling H3. Dit jaar is het aan de Braziliaanse hiphopvirtuoos en choreograaf om de 28e editie van het festival te openen. In de bijna elektrisch geladen voorstelling Inoah verkennen tien dansers de grenzen tussen hiphop, breakdance en moderne dans. Tegen de achtergrond van het corrupte Braziliaanse straatleven zoeken zij hun plek. Aanvankelijk aarzelend, letterlijk tastend in het duister, tot de onhoudbare spanning explodeert in een storm aan sprongen, salto’s en headspins. Inoah is zowel een intelligent pleidooi voor bewegingsvrijheid als een creatieve aanklacht tegen de beperking ervan door gesloten grenzen.

Beltrão heeft een kleine Europese tour aan het eind van de zomer: naast Noorderzon, is hij ook te zien op Tanz im August in Berlijn, Zürcher Theater Spektakel in Zürich en het Sziget Festival in Boedapest.

“Since ten years and more, the global reference point for contemporary hiphop. No-one even comes close to Brasilian choreographer Bruno Beltrão, a genuine genius of dance.”
 – Mark Yeoman, artistiek directeur Noorderzon


Kaartverkoop
De online kaartverkoop voor Noorderzon verloopt stapsgewijs. Voor vroege vogels gaat van 23 t/m 31  mei een selectie van voorstellingen tijdelijk in de verkoop, op 23 juni (hoofdprogramma) en 23 juli (complete programma) zijn de volgende kaartverkoopmomenten.
Meer informatie.

Noorderzon Talks
Elke maand presenteert Noorderzon een vrij toegankelijke talkshow over het festival en het programma, steeds op een andere DownTown-festivallocatie. De eerste vindt plaats op 18 mei in het VRIJDAG Theater.

Terug