Tips voor het laatste festivalweekend

Geplaatst op: 31 aug 2018

Nog maar één weekendje Noorderzon. Pak je kans en ga naar een leuke voorstelling! Wij zetten wat voorstellingstips voor je op een rijtje. Daarnaast kan je natuurlijk ook nog genieten van muziek op onze podia of langsgaan in een van de containers op het festival. 

TIP 1 
Teatro Bonobo | Tú Amarás
za 21:00 uur  | Grand Theatre 
Wat is een vijand? Hoe creëer je er een? En waarin onderscheidt een vijand zich van een vriend? Tú Amarás (Je hebt lief) van het jonge Chileense theatergezelschap Teatro Bonobo is niets minder dan een spiegel. Een intelligente en humoristische levensles in mensen(on)kunde, zelfreflectie en vreemdelingenvrees. En dat met een troep buitenaardse wezens als leermeesters.
Meer info + tickets 

TIP 2   
Claudia Dias & Luca Bellezze | Tuesday: All That Is Solid Melts Into Air
za en zo 19:30 uur | Grand Theatre
Een live gemaakte cartoon met een verhaal? Cláudia Dias bouwt frame voor frame een cartoon tijdens haar voorstelling Tuesday: All that is solid melts into air. Samen met Luca Bellezze - die ook voor de muzikale begeleiding zorgt - trekt ze letterlijk lijnen tussen tegenstellingen in de samenleving.
> Meer info & tickets

TIP 3 
Silky Shoemaker, Paul Soileau & Lex Vaughn | Shaboom!
za 21:30 uur | VRIJDAG Theater
De muziek is expres zó verschrikkelijk dat het grappig wordt in deze splinternieuwe late night adult only variété show. Paul Soileau, die drie jaar geleden als zijn extravagante punk-alter ego CHRISTEENE Noorderzon omver blies (er wordt nog steeds over gepraat) is terug! Dit keer dompelt hij je samen met zijn gender-bending kompanen Silky Shoemaker en Lex Vaugn onder in heerlijk vuige, zondige (homo-)erotische, satirische slapstick.
> Meer info + tickets 

TIP 4
Theater Artemis & Het Houten Huis | Echte vrouwen joggen in regenpak
za 15:00 en 19:00 uur
zo 13:00, 17:00 en 19:00 uur | VRIJDAG Theater
Een statement over wat échte vrouwen zo nu en dan willen: een momentje voor zichzelf. Zeventien jaar geleden maakten Jetse Batelaan en Elien van den Hoek hun entree in de theaterwereld met deze absurde slapstick zonder woorden – maar mét klassieke zang en latex handschoenen. Nu halen ze met hun gezelschappen Theater Artemis en Het Houten Huis deze bijzondere voorstelling nog eens terug voor Noorderzon.
> Meer info + tickets 

TIP 5
Fleur Elise Noble | ROOMAN
za 19:00 en 21:00 uur | Machinefabriek
Met ROOMAN tovert de Australische Fleur Elise Noble een fabuleuze visuele mix van poppentheater, videoprojectie, animatie, dans en livemuziek ten tonele. Op de bezwerende klanken van de Jamaicaans-Canadese zangeres Sarah Reid en tegen de achtergrond van een gigantisch 3D papieren decor brengt ze haar magische fantasie tot leven. ROOMAN is een verhaal over liefde, verbeelding en het streven naar geluk. Over het volgen van je dromen. En vooral: over wakker worden en léven.
Meer info + tickets 

TIP 6
Poetic Disasters Club | Fassbinder Towards: In einem jahr mit 13 monden
za 21:00 uur en zo 19:30 uur | Stadsschouwburg
Van poppen naar ontembare marionetten; stuk voor stuk raken de dansers van Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club ontspoord in het hyper-gelikte decor van dit visueel zalige dans- en theaterstuk. Onder de regie van Hendrik Aerts is dit een veelbelovende bewerking van de film In einem Jahr mit 13 Monden van Duitse regisseur Rainer Werner Fassbinder. Oogstrelend en verblindend mooi tegelijk!
Meer info + tickets

TIP 7
Arno van der Heyden | Arno’s Aperitief
za en zo 18:00 uur | Spiegeltent 
Arno’s Aperitief is een niet-te-missen Noorderzonbegrip en een genre op zich. Met liedjes, verhalen, conferences en dagelijks wisselende gasten brengt hij iedere dag de sfeer van Noorderzon in beeld.
Meer info + tickets 

TIP 8
Dr. Thijs Lijster i.s.m. Arts in Society| Lezing Artivisme
za 21:00 uur | Desdemona Tent
Artivisme. Over het (on)gelukkige huwelijk van kunst en activisme is de lezing waarin cultuurfilosoof Thijs Lijster ingaat op de complexe combinatie van activisme en kunst. Moeten we deze kunst op z’n artistieke merites beoordelen, of op grond van maatschappelijke impact? Moeten kunstenaars zich überhaupt wel mengen in het publieke debat?
Meer info + tickets 

TIP 9 
Soweto Skeleton Movers | Seven
za 16:30, 19:30 en 22:00 uur | Ophelia Tent 
De populariteit van Soweto Skeleton Movers blijkt ongekend hier op het festival. "Het tempo is immens, de synchroniteit fabuleus. Je gelooft echt niet wat je ziet. Wat zij doen is fenomenaal" (Eric Nederkoorn, Dagblad van het Noorden). Een ongelooflijk spectaculaire dansvoorstelling van een perfect synchrone groep dansers uit Zuid Afrika!
> Meer info + tickets


Bekijk hier ons gehele programma

Terug